Nejste přihlášen/a.
Ahoj
Poslední dobou tak přemýšlím jestli se bojím více maturity a nebo života po ní. Vysoká, popřípadě práce a určitě práce po VŠ. Všechny ty starosti a muset se přestěhovat kvůli VŠ/práci (zahraničí) a jak je známé, že po akci následuje reakce tj. úplně jiná společnost kolem mě a jiní kamarádi.
Více jak půlrok mě dělí od "dospělosti". Vím, že už jsem nějakým způsobem samostatný, ale potom přijde úplně jiný přístup lidí, společnosti, celého světa a zapadnu mezi nejšiřší skupinu lidí na světě - DOSPĚLÝ. Zapadnu jako zoubek mezi několik dalších miliard lidí v nějakém mechanickém stroji.
Nevím, jestli se mám toho bát a nebo si připustit, že budu jedna ta ovečka co dělá pořád to stejné.
Ahoj, pokud se rozhodneš pro vysokou, pamatuj, že příjdeš do společnosti lidí, kteří na tom budou podobně jako ty, skamarádit se je to nejjednodušší..
být na koleji, dál od rodiny taky není na škodu.. Pro mě to bylo nejlepší období v životě..
Práce je pak trochu něco jiného, ale lidi s kterýma se budeš chtít bavit, stýkat, si vybereš sám.. nevím proč se toho bát..
Sisol, ". . . jaký si to uděláš, takový to máš." Navíc, když místo takových, s odpuštěním, předposraných řečí se pochlapíš a rozhlédneš, zjistíš, že svět je veliký a ty nejsi zabetonovaný na soklu na jednom místě. Začni uvažovat tak, že můžeš roztáhnout křídla a celý svět můžeš obletět. "Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody." Anebo: "Kde je vůle, je i cesta." Je jen na tobě, kam se zařadíš. Jestli mezi ovečky nebo mezi světoběžníky. Musiš si jen vybrat a vykročit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.