Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samoživitelka a odečet daní

Od: catty odpovědí: 4 změna:

Jsem samoživitelka výdělečná a chtěla jsem se zeptat jak je to s daněma,když si chci dítě odečíst, abych neměla takové daně? Díky všem za rady.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Doplním Bena. Pokud jste zaměstnanec, uvedete si dítě do daňového prohlášení (růžový dvojlist) - domluvte se se mzdovou účetní na podmínkách.

catty
hodnocení

Ano, jsem zaměstnanec. Takže mohu už teď uvést do daňového prohlášení? vůbec nvm jak tohle chodí, pracuji chvilku po RD.

iz*

Jde o "Prohlášení k dani z příjmu", lidově "růžový papír".

Prohlášení můžete podepsat zpětně od data nástupu do tohoto zaměstnání a uvést i dítě. Zaměstnavatel Vám slevu uplatní od následujícího měsíce, zbytek (za dobu od nástupu do konce září) se Vám vrátí při ročním zúčtování daně z příjmu (provede na Vaši žádost zaměstnavatel) nebo si slevu za celý rok uplatníte v daňovém přiznání (musela byste vyplnit a podat sama).

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud jste OSVČ a podáváte své daňové přiznání, tak tam je to uvedeno.

Tedy, částka a kolonka, kam to zapsat - a postupem, resp. výpočtem se daň sníží.

Podívejte se na čistý formulář pro daň z příjmu F.O. a také do toho Poučení k němu.

To Vám vydají na F.Ú. Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]