Nejste přihlášen/a.
Čau lidi je mi 19 let a pracuju v jedné firmě na tři směny (asi za 12 500),ale začal jsem si uvědomovat že chci od života něco víc.Problém je že jsem jen vyučenej.Zkouším změnit práci ale zatím mi píšou že nemám dostatečnou praxi.Jednou bych chtěl uspět v rapu ale nevím jestli má v mém věku ještě začínat(je to asi tak jedinej způsob jak být v něčem úspěšný).
Chtěl bych slyšet váš názor.
Díky
V rapu? Další komediant? Ó bóže!
Co si představuješ pod pojmem "úspěšný v životě"? Fakt jen šaškování? Chtěl jsem ti napsat, že řemeslo je dobrý základ, ale ty budeš asi jen další z těch mladých, kteří na něj sice mají papír, ale ...
Píšeš, že jsi ,,jenom" vyučenej? Tak od toho bych se odrazila, protože to není,,jenom".Najít teď dobrého řemeslníka je daleko těžší než dříve. Všichni chtějí sedět v kanceláři a nikdo nechce manuálně pracovat.Nedávno jsem sháněla malíře a tohle mi řekli ve firmě, která malíře zaměstnává.Jejich malíře nechtějí pouštět do důchodu, protože nemohou sehnat mladé.
Nejlepší by bylo založit si svoji firmu v oboru, čemu rozumíte a najít díru v trhu.
Každý rok firmu rozšiřovat a zlepšovat. Stát se finančně nezávislý, rozumně peníze investovat do strojového parku, ale vědět, kdy je strop a nezadlužit se zcela do mrtě, umět si vybrat případně spolehlivé zaměstnance. Umět si říci, stačí, když kape, ale stále, vždyť nemusí být bouřka.
Potom se v padesáti ohlédnete a když budete moci říci, mám firmu, která šlape, mám manželku, spokojené manželství, dvě-tři zdravé děti, mám domek, žádné dluhy, věřte, že už po ničem toužit nebudete. To se totiž podaří málokomu.
V rapu je vás mladejch moc hodně, kromě toho, my bílí, to nemáme až tolik v krvi, jako ti s africkými a podobnými předky, ti to mají v krvi, v genech, ale samozřejmě proč to nezkusit, hlavně jestli umíte ještě zpívat a spolupracovat s nějakou kapelou. Chodíte do nějaké přípravky, máte nějakou skupinu, kde si předáváte zkušenosti. Píšete, jestli to má v tomto věku cenu ještě začínat? No tak já si myslím, jedině jako koníčka, již Vám ujel vlak, klouby asi už budou trochu zatuhlé oproti dětem, které začínají třeba v osmi - deseti letech pohybovou přípravou, stepem, gymnastikou apod. a mají na kontě nějaké již vystoupení před publikem a komisemi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.