Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovní nechopnost

Od: d2tomas odpovědí: 6 změna:

Dobry den byl mi ukončet pracovní poměr ve zkušební době ze strany zaměstnavatele když tedkom pujdu k lekaři a marodit jaka je ochrana lhuta děkuji Tomáš

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Ochranná lhůta je 7 kalendářních dnů. Pokud během nich omarodíte, předáte neschopenku bývalému zaměstnavateli. Budete mít nárok na nemocenské dávky, které vyplácí ČSSZ ale až od 15. dne nemoci. Za prvních 14 dnů nemoci nedostanete od zaměstnavatele nic, protože již nejste zaměstnán a tudíž Vám neušla žádná mzda.

d2tomas
hodnocení

Ješte jeden dotaz ja byl ve zkušebni době vztahuje se to i na toto

Ano, vztahuje, a Vy jste nemocný?

doplněno 21.09.15 14:19:

Jestliže pracovní poměr netrval aspoň těch 7 kalendářních dnů, je ochranná lhůta dlouhá pouze tak, jak trval pracovní poměr.

d2tomas
hodnocení

mě skončil pracovni poměr ve zkušebni době 19.9 a když neschopenku a pujdu zitra k lekaři a donesu ji zamestnavately jak jestli mi ji uznaa

Ano, uzná. Když Vaše neschopenka bude vystavena do 26.9., jste v ochranné době.

hodnocení

2x

ochranná lhůta je 7 kalendářních dnů po skončení pojištění (zaměstnání). nemocenská vám bude vyplácena až od 15. dne nemoci od OSSZ, zaměstnavatel náhradu mzdy po skončení zaměstnání nevyplácí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]