Nejste přihlášen/a.
Dobry den byl mi ukončet pracovní poměr ve zkušební době ze strany zaměstnavatele když tedkom pujdu k lekaři a marodit jaka je ochrana lhuta děkuji Tomáš
Dobrý den. Ochranná lhůta je 7 kalendářních dnů. Pokud během nich omarodíte, předáte neschopenku bývalému zaměstnavateli. Budete mít nárok na nemocenské dávky, které vyplácí ČSSZ ale až od 15. dne nemoci. Za prvních 14 dnů nemoci nedostanete od zaměstnavatele nic, protože již nejste zaměstnán a tudíž Vám neušla žádná mzda.
Ano, vztahuje, a Vy jste nemocný?
doplněno 21.09.15 14:19:Jestliže pracovní poměr netrval aspoň těch 7 kalendářních dnů, je ochranná lhůta dlouhá pouze tak, jak trval pracovní poměr.
mě skončil pracovni poměr ve zkušebni době 19.9 a když neschopenku a pujdu zitra k lekaři a donesu ji zamestnavately jak jestli mi ji uznaa
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.