Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mi zbyde po srážce?

Od: ver* odpovědí: 1 změna:
Dobrý den, měla bych prosbu, zda by někdo uměl (a byl ochoten) vypočítat následující:
Již 4,5 roku jsem v osobním bankrotu. Mám průměrnou mzdu 22 200 kč hrubého. Po odečtení srážky na oddlužení mi na účet prijde cca 10 800 kč čistého.
Nyní jsem těhotná. Poslední splátka bankrotu mi vychází přesně před nástupem na md, takže to by bylo v pohodě. Ale samozřejmě hrozí v podstatě kdykoli nemocenská. Budu se snažit tomu vyhnout, ale je možné, že to nepůjde. Mohl by mi někdo prosím spočítat, kolik bych měla za celý měsíc na neschopence po odečtení srážky bankrotu?
Jsem vdaná.
Zkoušela jsem kalkulačky na netu, ale nevím, zda to počítám dobře. Počítat stačí měsíc, co by už celý platila sociálka, ať je to jednodušší...
Děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Z uvedených údajů.lze spočítat

náhradu mzdy za nemoc od zaměstnavatele za pracovní směny naplánované do 14. dne nemoci

(i to pouze za předpokladu, že je Váš příjem stále stejný).

Pro výpočet nemocenského od ČSSZ chybí údaje.

___

Doplníte-li výdělky (nepatří do nich nemocenské, náhrada mzdy za nemoc ani za překážky v práci nebo dovolenou) a počet zameškaných dnů (překážky, nemoci i dovolená) za předcházejících 12 měsíců, můžu Vám orientačně spočítat výši nemocenského i peněžité pomoci v mateřství (PPM).

Případně by se dalo vyjít z "průměru pro nemoc", který byste měla najít na výplatní pásce, ale

i v tom případě půjde jen o orientační výpočet. Pro přesnější jsou potřebné výše uvedené údaje.

°°°°°°°°°°°°°

Předběžně – nejsou zohledněny skutečné výdělky – mi vyšlo

nemocenské od OSSZ: cca 11.730 Kč a

PPM: cca 12.890 Kč

Obojí jsem počítala za 30 kalendářních dnů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]