Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Měkké sýry

Od: zwiki* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den.

Jsou zdravé měkké sýry/mimo kozíhího a ovčího/?Děkuji za názory.

doplněno 19.09.15 07:48:

Proč je tedy vyrábějí ,když škodí zdraví?

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

3x

Dobrý den,pokud máte na mysli měkké sýry typu lučina,žervé,nebo čerstvé sýry,ať už jsou vyrobené z jakéhokoli mléka,ty zdravé jsou.Tavené sýry obsahují tavící soli (chemie) které ve větším množství asi moc prospěšné zdraví nebudou.

Proč je vyrábějí? to už je otázka jiná...

 

iz*
hodnocení

2x

Jak které.

Např. tavené sýry moc zdravé nejsou.

 

pohanka*
hodnocení

2x

Dobré a zdravé jsou čerstvé sýry typu žervé, jak již je výše uvedeno.

Tavené sýry nejsou až tak škodlivé, když se konzumují s rozumem. Já si třeba koupím tavený sýr Madetka, to větší balení v papírové krabičce jednou za 3-4 měsíce, na chleba je to zase něco jiného, prostě změna. Také je dobrá do jakékoliv pomazánky, nastaví a spojí suroviny. Jinak vše střídám, Romadůr, Ementál, balkánský sýt atd.

I když plísňové sýry /Hermelín, Niva/ jsou očkované kvalitní, vyšlechtěnou kulturou, tak pořád to je plíseň, která také v těle moc neudělá pořádek a dobře.

To byste se Zwiki mohl zeptat na ty obarvené limonády, kde je vlastně jenom voda a samá chemie, nebo i na nezdravé škvarky se sádlem a podobné věci. Nebo ty sušenky, kde převládají homogenizované tuky a umělá sladidla.

Alkohol také škodí zdraví.

zwiki*
hodnocení

obarvené limonády nepiji a alkohol v menší míře /Jagermeister,Magistr,Becherovka a červené vína/piji rád.

Víceméně souhlasím, jen s tím alkoholem by kardiolog¨profrsor Šamánek protestoval, A za sebe nejsem tak úplně přesvědčen o nezdravosti škvarků. Ovšem argumenty podobné síly , jaké má prof. Šamánek, nemám.

pohanka*

pro kartaginec od pohanky

Ano, souhlas, i pro mne je sádlo, škvarky nezávadná potravina a stopka slivovičky, pár deci červeného vína vhodný lék, nebo něco na spravení chuti. V rozumné míře tyto uváděné věci nepovažuji za škodlivé, ale jsou tací, pro které je toto tabu.

 

vilik*
hodnocení

1x

Doplním, co se týče výživových hodnot, tak zdravé a dobré jsou tvarůžky, cottage, lučina.

Ano,tvarůžky miluji,sice jsou dost slané,ale prostě neodolám...

čerstvý chléb s máslem,cibule,drcený kmín,paprika*tanec*

můj muž pak se mnou moc nekamarádí,nemá je rád...

to jen tak mezi řečí:-D

doplněno 20.09.15 14:31:

Kartaginec,souhlasím,můžu je na všechny způsoby.Super je z nich tataráček,nebo jeden vhodit do horké česnečky*palec*

Výborné jsou smažené tvarůžky. A ve finální podobě vůbec nesmrdí.

tvarůžky jsou super, ani nemají moc kalorií ;) ...ale stejně dobré jsou i další zrající sýry - např. romadůr, jihočeský zrající, blaťácké zlato - mňam :)

 

filip17*
hodnocení

0x

Proč je výrabějí? Protože je po nich poptávka a lidé to chtějí. Stejně tak auta vypouští skleníkové plyny a kolik jich po světě jezdí nebo dámy nosí vysoké podpatky a přesto škodí zdraví, cigarety také škodí a přes to se vyrábí, takhle bych mohl pokračovat celý den.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]