Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může se člověk registrovat na ÚP na měsíc?

Od: js* odpovědí: 8 změna:

Hezký večer,

skončila jsem dnes v zaměstnání, zaměstnavatel zkrachoval, nedal nám výplaty ani odstupné a obchod jsme dnes zavřeli. Nové místo mám zajištěno až později, od začátku listopadu. Můžu se registrovat na úřadě práce, když mám práci už zajištěnou?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nasabi*
hodnocení

2x

Samozřejmě se zaregistrujte. ÚP za vás bude platit zdravotní pojištění a pokud jste odpracovala v posledních dvou let alespoň jeden rok máte nárok na podporu v nezaměstnanosti. O dalším novém zaměstnání bych se zatím nezmiňovala, na to je dost času těsně před nástupem.

martinaa*

To ovšem není pravda. Je šumák, co paní odpracovala, ale musí mít těch 12 měsíců ve dvou letech zpětně důchodově odpojištěných, jinak nedostane nic.

js*
hodnocení

No, právě jsem se bála, co by mi řekli, kdybych jim řekla já, že práci budu mít za měsíc a něco... tak budu mlčet, děkuji :)

iz*

Normálně se zaregistrujte a o nové práci zatím nemluvte.

Dokud nemáte podepsánu pracovní smlouvu

a dokud nenastoupíte,

jde jenom o příslib (není to jisté).

Otázka je, jestli obdržíte nějakou podporu.

Pokud končíte kvůli zániku firmy, máte nárok na odstupné a o dobu, za niž je nárok na odstupné, se posouvá výplata podpory. Jedině, že by Vám zaměstnavatel potvrdil, že Vám žádné odstupné nevyplatil.

Jak jste vlastně v zaměstnání skončila? Dal Vám zaměstnavatel výpověď, nebo šlo o dohodu?

joudic*
18.09.15 20:18
hodnocení

0x

ano

js*
18.09.15 20:23
hodnocení

Děkuji...

72mona3*
hodnocení

0x
Poprvé se tam jdete jen zaregistrovat - vyplnit formuláře. Dostanete termín, kdy tam znovu přijít. A až tam půjdete ve stanoveném čase, můžete se klidně zmínit, že už máte něco rozjednáno. Budou jen rádi. Když to zamlčíte, ješte by vám mohli chtít něco vnutit ;)Ale kdo ví, třeba ještě objevíte něco lepšího... Mona

hodnocení

0x

Každopádně dp. registrovat se na ÚP.

Jinak moje zkušenosti i když jsem neměl žádný příslib nové práce-doložil jsem ji minimálně 5 možných zaměstnavatelů které jsem kontaktoval,totéž při každé další návštěvě.Výsledek-nikam mne neposílala s doručenkou ,jen sdělila kam bych se ještě mohl přihlásit.Při další jsem hned při registraci hlásil že za cca2,5 měsíce budu mít práci-nikam,ani na návštěvy mne nehnala!Ale asi to byla spíše výjímka?!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]