Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím vás o radu. Je m 22 let. 173 cm, 75kg. Studuji na VŠ. Již od puberty mě trápil velký problém - a to opravdu nadměrné pocení v oblasti zad a obličeje. Stačí trošku vyšší teplota a mám totálně mokrá a propocená záda a po obličeji mi tečou čůrky potu, mám věčně propocené vlasy, takže jakýkoliv styling nebo tak neexistuje - jedině ostříhat nakrátko. Vypadám pořád jako bych uběhl maraton, ale rudý v obličeji nebývám.
Tohle pocení mi již velmi dlouhou dobu ničí život. Lidé se na mě koukají jako na atrakci, v MHD kolem mě bývá prázdný okruh a nedivím se, je to opravdu nepříjemné a omezující.
Byl jsem s tím u doktora i na kožním, ti mi však bohužel nijak nepomohli, tvrdí, že mám vše v pořádku. Poslali mě i na neuro a kardio - opět bez nálezu. Jsem už zoufalý, a proto vás prosím o nějakou pomoc z praxe. Když jsem chodil do tanečních, byl to neskutečný trapas, mi stačí i košile a potím se, natož košile, vesta a sako. Byl jsem totálně promočený a nemohl jsem s tím nic dělat. Lituji partnerky, které se mnou musely tancovat (kluků bylo o dost víc, takže jsme se museli střídat).
Na záda jsem již našel částečné řešení - a to je nějaké tílko nebo tak, ale nemůžu kvůli němu nosit např. lehké košile (tílko jde vidět když je nasáklé) a navíc přiléhající tílko mi ještě více zvýší teplotu, čímž dojde k ještě většímu pocení.
Prosím, pomozte
Marek
To Vás upřimně lituji. Také se víc potím, ale ne tolik, přesto se zajímám. Používám dricolor, hlavně v podpaží a i v obličeji, i když se to nemá, hlavně nad horním rtem, kde se nejvíc potím. Užívám tabletky šalvěje proti nadměrnému pocení. Jsou asi určené pro ženy v přechodu, ále co ... Při dlouhodobém užívání to trochu zabírá. Ve stresových situacích a velkém horku, když vím, že se budu hodně potit nosím černá trika nebo tílka. Do kabelky náhradní, abych se v práci mohla převléknout. Proti nadměrnému pocení se také aplikují injekce botoxu, zatím jsem to viděla jen do podpaží.
Novinkou na trhu je tento přístroj electroantiperspirant.com/...
Myslím, že existuje ještě jeden podobný, fungující na podobném principu, od jiného výrobce. Vyhledejte na internetu více informací a diskuzí. Vzpomínám si, že jsem viděla nějakou diskuzi, kde si přístroj snad mezi sebou dvě ženy půjčovaly. Je to sice finančně náročnější, ale pokud by vám to pomohlo, určitě by se vám ulevilo i psychicky. Nebo založte tady nové téma o zkušenostech s elektroinspirantem. Přeji ať se Vám uleví.
Ještě mně napadá vyzkoušet lehká antidepresiva - zvýšené pocení bývá i ze stresu.
Možná se zeptám blbě,ale jinde se potíte normálně, nebo vůbec? Třeba Vám chybí potní žlázky jinde,a tak to jde jen těma přes záda, nebo obličejno to mě tak napadlo, když si ani MUDr neví rady
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.