Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se sám naučit pro lepší uplatnění?

Od: h0nza odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, teď mám poměrně dost volného času a chtěl bych tento volní čas využít na naučení se nových dovedností, které by mně udělali žádanejším na pracovním trhu. Vím že jsou duležité jazyky a počítačové znalosti. Co doporučujete ještě kromě toho? Něco co se dá zvládnout na vlastní pěst za několik měsícu?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

2x

řidičák na velké auto.

host*
hodnocení

2x

Zdokonalujte se ve svém oboru. Zřejmě máte nějakou specializaci, něco jste dělal, nebo děláte, nebo chcete dělat. Záleží na vašich možnostech.

Například zedník na dlouhodobé pracovní neschopnosti si může udělat kurz jednoduchého účetnictví pro podnikatele, elektrikář si může nastudovat ještě víc znalostí pro zkoušky z vyhlášky 50 a pokud má dostatečnou praxi, může si udělal zkoušky z vyššího paragrafu, právník se může vrhnout na něco, co zatím neviděl, třeba na nějaké specializované právo, nebo se může víc pohroužit do nového občanského zákoníku.

Ale jak píší předchozí rádci - určitě se vám do doplnění základního vzdělání hodí řidičák na náklaďák, nebo třeba na traktor, záleží na tom, co děláte. Také umění psát na klávesnici všemi deseti. Klidně použijte nějaký kurz, který vám bude hlídat chyby v textu a tím se zdokonalíte v bezchybném psaní i s diakrititickými znaménky (háčky, čárky), apod. Důležitý může být i kurz první pomoci, nebo kurz kladeče PVC, obkladače, montéra sádrokartonových desek, atd. atd. Je chvályhodné, že se chcete zdokonalovat a smysluplně využít volný čas.

radkos
hodnocení

1x

Já bych volný čas využil a zkusil se poptat po nějaké brigádě, já třeba chodím na brigády obden po škole a také každou sobotu.

Ty jazyky a počítačové znalosti jsou dnes asi nejžádanější, jinak můžeš studovat, třeba číst knihy, aby sis rozšířil slovní zásobu.

adsfasd
hodnocení

0x

Naučit se psát všemi deseti..

hm*
hodnocení

0x

Jazyky? No leda bys potřeboval číst cizojazyčné materiály, nebo komunikovat se zahraniční centrálou zdejší pobočky.

Počítače? Ano, to se omílá pořád. Ale myslím, že moc počítačových lépe zaškolených lidí potřeba není.

Podle mne je nejlepší řemeslo. Fakt šikovného řemeslníka dneska prakticky neseženeš. (Zato blbečků, kteří to udělají hůř, než já, který se řemeslům nikdy nevěnoval, těch je spousta. A nevědí, co by si za ty svoje pokusy řekli.)

hodnocení

0x

Z mého okolí hodně lidí bez ohledu na vzdělání či praxi začalo dělat řidiče mezinárodní dopravy. Je jich velký nedostatek. Jeden kamarád jezdil 2 měsíce dodávkou a při tom dělal papíry na nákladní vůz - zaměstnavatel si ho hýčká (nový mobil, příplatky, úhrada autoškoly...) - jen aby měl dalšího řidiče ochotného jezdit 10 dnů po evropě...

I řidiči ale musí mít znalosti jazykové - základní věty při nákladu či vykládání zboží, na hranicích,... Francouz nemá důvod se učit německy nebo anglicky - má světový jazyk...

trtr

Zdravím, naučit se svařovat.

nasabi*
hodnocení

0x

Aspoň napiš jakou máš specializace nebo kterým směrem se chceš rozvíjet.

Bude z tebe lékař nebo elekrikář - třeba?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]