Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Studium VŠ a brigáda

Od: brigadnikvobcho odpovědí: 3 změna:
Ahoj všem, mám před sebou dilema a nevím, jak se rozhodnout, tak doufám, že mi poradíte :)
Studuji vysokou školu, letos jsem ve třetím ročníku, čeká mě bakalářka. Celé dva roky chodím na brigádu do obchodu, kde jsem na pokladně. Je tu prima kolektiv a tak, ale platí mi 60 Kč na hodinu. Nic moc, ale pro studenta fajn. Směny si vybírám, jaké se mi hodí, za měsíc mám asi 70 hodin.
Naskytla se mi možnost chodit do jiného řetězce, kde platí o 20 Kč na hodinu víc, ale dělají se pouze noční a to 2 - 4x týdně, od 21 hodin do 7. Některý měsíc je hodin více, některý méně.
Školu mám čtyři dny v týdnu, většinou jen tři až čtyři hodiny denně, cca od 10 do 2.
Otázka zní takto: zůstali byste tam, kde to znáte, ale za almužnu a nebo šli do nového za větší peníze?
Díky a pěkný den všem!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

2x

Zdravím, vzhledem k tomu, že v práci už dva roky "přesluhuji" oproti původní domluvěné době (hůře placená práce, ale skvělý kolektivem a zázemí), a zvažuji zůstat ještě rok třetí, je má odpověď jasná.

iz*
hodnocení

2x

Já bych zůstala tam,

kde mám dobrou zkušenost s kolektivem.

Až budete psát BP, může se Vám dobrý kolektiv hodit např.

při prohazování směn v případě potřeby apod.

Nastoupíte-li do nového místa, budete se muset znovu zaučit, zvykat si na nový kolektiv a přizpůsobit své studium potřebám zaměstnavatele, který není povinen Vám upravovat rozpis pracovních směn, nemusí Vám poskytnout volno, když je budete potřebovat apod. Vydělala byste si tam sice více, ale v ostatních ohledech (zejména z hlediska studia) to nemusí být žádná "výhra".

[Ale já jsem v zaměstnání vždycky dávala přednost dobrému kolektivu.]

filip17*
hodnocení

1x

Ahoj,

tak to je dost individuální, někomu noční nevadí někomu ano, někomu by vadilo dojíždět dál někomu ne, někdo peníze potřebuje nutně, někdo může šetřit a nemusí tolik řešit jestli má 60 nebo 70 kč za hodinu, někdo radši vezme menší peníze, aby se míň nadřel, někdo naopak radši bude dřít aby měl větší peníze, ty by jsi měl sám zhodnotit plusy i mínusy třeba si to napsat na papír a porovnat a podle toho se rozhodnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]