Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna bydliště na FU

Od: navstevnik odpovědí: 2 změna:

Zdravím,

jakým způsobem nahlásit změnu bydliště na FU v příadě, že vlastním datovku?

Snažím se vyplnit formulář "Oznámení o změně registračních údajů". Jediné co jsem zde ale našel, tak je adresa pro doručování. Nikde nevidím adresu bydliště či sídla podnikání. Nevím, jestli toto bude stačit, protože adresa sídla/bydliště a adresa pro doručování může být klidně pravděpodobně odlišná.

Taky nevím, jestli vyplňovat část "Změna dalších údajů týkajících se daně z přidané hodnoty" a to konkrétně "Skutečné sídlo" (týká se DPH). Nejsem totiž plátcem DPH, ale pouze identifikovanou osobou, což nevím, jestli se také počítá. Nerad bych, aby to na FU špatně pochopili a udělali ze mě plátce.

Díky.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jasanek*
hodnocení

0x
Dobrý den. Já jsem změnu trvalého pobytu hlásil jen na obcí. FÚ si prý tuto změnu vyhledává v nějakém registru.

honza009
hodnocení

0x

Od té doby, co fungují Základní registry, a to je asi 3 roky (?) si úřady musí zjišťovat osobní údaje a jejich změny v Registru obyvatel (ROB) a Registru osob (ROS). Tyto údaje jsou ze zákona platné. Takže je normální, když tu změnu úřad má zanesenu, i když jste jim nic nehlásil.

Když máte datovku, můžete si zdarma na Portáu veřejné správy požádat o výpis svých údajů a zkontrolovat si je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]