Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brigáda na DPP, odejití

Od: smutnypracujici odpovědí: 6 změna:

Ahoj, pracuji brigádně v jedné velké továrně na DPP, která končí 31.12.2015. Směny se domlouvají dopředu. Výpověď tam je stanovená na 15 dní.

Už to tam však nemůžu někdy vydržet. Takhle jsem si tu práci nepředstavoval. Ale nejde o to, že bych byl líný fyzicky pracovat. Spíše mě ničí, když na mě "hází" zodpovědnost s výkazy, musím podepisovat, že zodpovídám za správnost stovek výrobků apod. Někdy mi dají práci, kterou nechápu a nestíhám. :/ Pak mi vynadají, že nestíhají normu. Chovají se tam ke mně jako k onuci, nadávají mi, tykají mi: "Hej ty!". Nadávají, že jsem pomalý a pořád mě někam přeřazují.(jakmile se naučím jednu práci, za chvíli musím zas na jiné pracoviště.)

Moje otázka: Co by se stalo, kdybych řekl: Já se vám na to "vyprdnu", když se ke mě takhle chováte a "bouchl" bych dveřma. Chtěli by náhradu škody?

Prosím o pochopení,*plac*

Není to ode mě nějaká lenost, že bych se chtěl na zaměstnavatele vykašlat. Mám i psychické problémy a nedokážu se ozvat, když se po mě furt vozí. Každé ráno z toho mám střevní problémy. Za týden začínám VŠ.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

5x

Zdravím, smutný pracující studente,

dejte normální výpověď, dva týdny už to vydržíte.

Nebo zaměstnavateli napištet žádost o ukončení DPP dohodou spolu s výpovědí:

Zaměstnavatel (název firmy)

IČO

Sídlo

__

Místo, 16. září 2015

Žádost o ukončení DPP dohodou/výpověď DPP

Žádám o ukončení DPP dohodou ke dni 16. září z důvodu začátku studia na VŠ.

Nedohodneme-li se na ukončení 16. září, považujte tuto žádost za výpověď.

Dohodneme-li se, skončí DPP dnes, tj. 16. září 2015.

V případě výpovědi skončí DPP 30. září 2015.

Jméno Příjmení (vlastoruční podpis)

Kontakt (adresa, tel., e-mail)

Vysvětlivky:

Rozhodněte se, jestli uvedete důvod, pro který chcete DPP ukončit.

Můžete jej uvést (viz text kurzívou), ale není to povinné.

Můžete uvést jiný důvod, případně nemusíte uvádět žádný.

V závorkách jsou vysvětlivky, ty samozřejmě nepište.

Kontakt na sebe uveďte, ale nemusíte uvádět všechny vyjmenované (stačí adresa).

_____

Žádost o dohodu/Výpověď doručte nadřízenému svého nadřízeného (minimálně o jednu úroveň výše, než je ten, kdo Vás "šíbuje" z místa na místo), převzetí si nechte potvrdit na kopii, kde by zaměstnavatel měl zároveň uvést, jestli s d ukončením dohodou souhlasí. V případě siuhlasu skončíte hned v den doručení (ev. se dohodnete na jiném datu). Pokud by nesouhlasil, skončí DPP uplynutím výpovědní doby 30. září 2015.

Dáte nám vědět, jak jste se rozhodl a jak jste pochodil?

smutnypracujici
hodnocení

Děkuji moc za odpověď. Určitě dám vědět.

U mne pracovali dva studenti na DPP,opravdu mi v létě hodně pomohli.Jeden nastoupil na studia,až. si bude chtít přivydělat jsme domluveni ze mi zavolá.Druhý nesehnal slíbenou praci,tak pracuje dale.Samozřejmě ze jde odejít ze dne na de,což. jsem zažil,ale vše je věc dohody.Nemá velkou cenu někoho držet.
smutnypracujici
hodnocení

Tak nakonec jsme se dohodli že budu chodit do pátku a pak skončím. V pondělí mi stejně začíná škola.

Díky za rady :)

jokeer*
hodnocení

2x

Zdravím,

záleželo by na výši platu, berte to jako přípravu do života, kde to často není jiné. Pokud Vám práce nevyhovuje sežeňte si jinou, jen tak odejít nemůžete. Prostě v klidu podejte výpověď a nekomplikujte si život, klidně sdělte ve výpovědi proč odcházíte, může se stát, že se s Vámi zaměstnavatel na podmínkách práce dohodne, ale ve velkých firmách s tím moc nepočítejte.

Dohodu o pracovní činnosti může jednostranně vypovědět zaměstnavatel i zaměstnanec, a to z jakéhokoliv důvodu nebo i bez uvedení důvodu, ale s 15 denní výpovědní dobou. Ta začíná běžet dnem, v němž byla výpověď doručena druhé smluvní straně.

Další možností skončení tohoto pracovněprávního vztahu je dohoda zaměstnavatele a zaměstnance za předpokladu, že si neujednali jiný způsob zrušení. [www.vzory.cz]

Přeji ať se Vám daří :)

smutnypracujici
hodnocení

Děkuji za odpověď..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]