Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevolnost a bolesti po operaci

Od: marketap odpovědí: 4 změna:
Dobry den,jsem pet dni po operaci ramene v celkove narkoze,operace trvala asi pul hodiny.I hned po probuzeni jsem silne zvracela,po chvili se objevily velke bolesti krcni patere a hlavy,behem dalsich dni se to docela sklidnilo,vcera vecer jsem opet mela silne zvraceni a nesnesitelne velkou bolest krcni patere a hlavy,zvraceni trvalo tri hodiny,pak ctyri hodiny klid a pak jsem zvracela zatim jednou,bolesti krcni patere a hlavy od vcerejsiho vecera stale pretrvavaji,na tyto bolesti dlouhodobe trpim,ale ne v tak velke mire ,jako ted,vadi mi pruvan,na opracnim sale byla zapnuta studena klimatizace,uzivala jsem proti bolesti Tramal,ten jsem vcera dobrala a nemocnici davali do zily neco proti zvraceni.Od malicka mam zaludek choulostivy.Dekuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Dobrý večer Markéto,

nezlobte se, ale toto musíte řešit se svým lékařem.

Tady žádný lékař není a i kdyby byl, neordinoval by přes internet.

ncl
hodnocení

0x

Ano, samozřejmě, že by to měla řešít se svým lékařem. Tu ji nikdo jen tak přes internet nebude léčit. To ale neznamená, že by se se svými zdravotními problémy neměla zde svěřovat a to i přes to, že ji tu nikdo jen tak na dálku léčit nebude. Už to, že se někdo se svými zdravotními problémy někomu svěří a prodiskutuje to, může mu přinést úlevu v tom smyslu, že ty útrapy které mu zdravotní stav způsobuje bude pak lépe snášet. Může se tu najít i někdo kdo má nebo měl podobné problémy a poradit ji jak to on řešil, co mu na to nejlépe pomáhalo, jak a čím ho doktoři léčili atp.. Rozhodně bych ji nedával najevo, že zde ji stejně nikdo nepomůže a měla by s tím jít jinam.

Možná se jedná o něco jiného, ale já mám také zdravotní problémy s páteří které se projevují hlavně v klidu dost velkou bolestí ramene, ruky a trochu za krkem. Příčina toho je podle doktorů v páteří kde mi zjistili trochu vysunuté 2 ploténky které tlačí na nerv a to způsobuje tu bolest. Už více jak rok chodím s tím po doktorech, ale výsledek jejích léčby prozatím žádný. Spíše je to pomalu čím dál horší. Prošel jsem různou léčbou od rehabilitace, přes injekce, masáže, různé tablety, infuze, ale prozatím mám dojem, že je to vše dobré možná pouze na to aby zdravotní pojišťovna měla za co utratit peníze. Obvodní doktorka mi už mluvila, že by to asi chtělo řešit formou operace, ale toho se dost bojím aby pak ze mne neudělali invalidu.

I když Markétě nedokážu nijak pomoct tak ji přejí aby tyto zdravotní nepříjemnosti dokázala dobře snášet a aby se její zdravotní stav brzo zlepšil. Ta operace ji snad měla pomoct odstránit zdravotní potíže a tak to možná chce nějaký čas než se vše uklidní a jí bude lépe.

iz*

Nesouhlasím s Vámi.

"Podobné problémy" nejsou stejné problémy a to,

co pomohlo jednomu, nemusí pomoci druhému.

____

Popis obtíží může někomu připomenout "podobné problémy", napíše svou zkušenost,

která – pokud se jí bude řídit někdo další – může uškodit.

Trvám na tom, že zdravotní problémy se nemají "řešit" prostřednictvím internetu,

ale jedině v odrdinaci lékaře.

____

Také Markétě přeji úlevu a zlepšení,

ještě více jí přeju, aby jí některá rada neuškodila...

____

K Vašemu problému:

Víte, že máte nárok na bezplatnou konzultaci jiného lékaře (konzultaci hradí zdravotní pojšťovna)? Pokud byste sama žádného dalšího neznala (nebo k tomu, kterého znáte, neměla důvěru), můžete o doporučení vhodného lékaře – konzultanta požádat svou zdravotní pojišťovnu.

ncl

Takových různých diskuzí zaměřených na zdravotní témata nebo i přímo zdravotní poradenství je v internetu docela dost a jen tak bych je všechny nezavrhoval. Samozřejmě, že rady přes internet ohledně zdravotních potíží nebo přímo doporučování léčby je třeba brát s rozvahou a ne hned vše co někdo doporučí, že jemu to pomohlo zkoušet na sebe. Jsou rady které můžou být více či méně riskantní zkoušet na sebe, ale rada někomu aby např. při chřipce jedl více vitamínu a to hlavně ovoce obsahující vitamín C snad nikomu neuškodi. Také rada, že by Markéta měla svoje zdravotní potíže řešit se svým lékařem ji snad neuškodi i přes to, že je to rada prostřednictvím internetu.

Já mám na mysli především to, že pokud se nemocný se svými zdravotními problémami někomu nebo někde svěří a prodiskutuje to, tak ho to sice asi nevyléči, ale může mu to alespoň trochu pomoct jeho zdravotní útrapy lépe snášet. To, že si lidí vymění svoje zkušenosti s léčbou různých zdravotních problémů ještě neznamená, že to vše musí hned každý zkoušet na sebe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]