Nejste přihlášen/a.
Zvažuji, že bych mohl nabídnout plochu na mým vlastním rodinným domě a případně i na plotě a takto si přivydělávat nějaké peníze. Zajímá mne jestli bych na to potřeboval živnostenský list kvůli placení daní a jiných povinných plateb a nebo to firmy které si reklamní plochy pronajímají nějak vyřizují a plati samé a já bych byl např. pouze jejích zákazníkem, zaměstnancem nebo něco podobného? Vůbec se v tom nevyznám a kdybych si měl vyřizovat ŽL, a pak vést nějaké účetnictví, podávat daňové přiznání atp. tak by to bylo pro mne jako zcela neznalého v těchto věcech asi nereálné do toho jít. Prosím nesnažte se mne přesvědčovat, že to není nic složitého a zvládné to každý, protože né každý v takových záležitostech se dostatečně dobře vyzná a dokáže je dobře zvládat.
Také by mne zajímalo jestli máte s reklamou na domě někdo nějaké konkrétní zkušenosti a jak to vše okolo toho řešíte nebo jste řešili. Asi nebude jednoduché tu nějakou reklanu sehnat, hlavně když dům není na nějakém atraktívním místě. Můj dům je na vesnici v centru obce. Kolik asi přiblížně se platí nebo dá vydělat za reklamu na domě nebo plotu? Asi bude záležet na velikosti využité reklamní plochy a také na místě kde dům je.
Nepotřebujte ŽL, vést účetnictví, prostě nepotřebujte NIC. Jednou ročně podáte daňové přiznání a utrženou částku zdaníte jako příjem z pronájmu15% (pronajímate plochu) a to pouze za předpokladu, že reklamy se budou střídat, bude více zakázek. Nebojte se toho a nebo poprvé vám to udělá účetní a pak každý rok budete opisovat a jen měnit čísla.Pokud pronajmete plochu domu jedné reklamě za rok, tak bych to ani nedanila nepřesáhneli úplata 30tisíc za rok.
Neníli dům u frekventované silnice, tak asi nemáte šanci, ale za pokus to stojí. Kolik se platí za m2 plochy nemám tušení.
Děkují za odpověď a radu. To, že není třeba na to ŽL je pro mne dobrá správa, ale i to daňové přiznání by pro mne asi byl docela dost velký a těžko překonatelný problém. Nemám rád jakékoliv papírování a vyřizování čehokoliv na úřadech. Ano, mohl bych si na to sehnat nějakou účetní, ale asi by mi to nebyla ochotná dělat jen tak zdarma. Nevím kolik by asi za to mohla chtít, tak abych z toho co bych vydělal na te reklamě neutratil značnou část za ní a aby se mi to pak ještě oplatilo. S tím opisováním každý rok podle vzoru který by mi účetní prvním rokem udělala by to asi nemuselo být až tak jednoduché. Různé právní a daňové předpisy a také i ty formuláře se často mění a tak to co bylo jedním rokem už za rok nemusí platit a být aktuální.
Rada nedanit plochu pronajmutou pouze jedné reklaně je možná dobrá, ale nerad bych kvůli tomu měl pak nějaké zbytečné problémy. Reklamu na domě se asi nedá jen tak jednoduše zatajit. Jsou různí lidí kteří se zajímají o kde co, třeba o to kolik někomu platí za reklamu a jestli to daní.
Příliš nechápu co je myslené tím "pouze za předpokladu, že reklamy se budou střídat, bude více zakázek". To bych nemohl mít na domě např. jednu stejnou reklamu třeba rok a musely by se ty reklamy po určitém čase měnit za jiné a musel bych jich mít více než pouze jednu? To mi připadá být nějaké divné.
Ano, za pokus to asi stojí i když můj dům není u frekfentované silnice. Občas je vidět reklamu i na místech mimo frekventované silnice. Okolo mého domu často prochází docela dost lidi a projíždí dost aut (není to nějaký zapadákov), ale není to např. u dálnice nebo v centru města.
Neurazte se - nebuďte posera. Nic proti ničemu neděláte, nic není načerno, nic není zadarmo, ale ta vaše nerozhodnost je velkou překážkou. Buď něco chci a jdu za tím a nebo si dám nohy na stůl a v hlavě se mi pořád bude honit ... mohl jsem, měl jsem, co kdyby to vyšlo ... Kdo nic nedělá, nic nemá.
Pokud je to jednorázovka, tak příjem do 30tis se nedaní !
doplněno 14.09.15 19:36:Když jste se z mého polopatického popisu nic nedověděl, tak si nastudujte zákon o dani z příjmů, co se daní a co ne a jak. Zákony o zdravotním a sociálním pojištění, živnostenský zákon studovat nemusíte, ty se vás netýkají. Lépe vám to vysvětlit neumím.
Určitě jsi mne neurazil, protože mne jen tak kde co neurazi a ani já nemám v úmyslu urážet tebe nebo kohokoliv jiného. Pokud jsem tě urazil tím, že jsem si dovolil s tebou ohledně toho trochu polemizovat tak se ti omlouvám. Já nejsem v oblasti podnikání až tak znalý jako asi ty a tak se nediv, že tu píšu možná něco co z tvého pohledu je možná samozřejmosti a nekokážeš pochopit, že někdo se v něčem takovým vůbec nevyzná. Z toho co nyní píšeš jsem se nic konkrétního nedověděl kromě toho, že bych měl do toho jít i přes to, že se v tom nevyznám a nevím jak na to.
doplněno 14.09.15 21:13:uska: Možná by bylo dobré nebo přímo žádoucí aby jsi si ty nastudoval pravidla této por/... a to hlavně pravidlo Z4 a dodržoval je. Neni ti tento dotaz po chuti a tak se snažíš těmi tvými zcela zbytečnými kecy odradit jiné aby zde přispěli. S dalším komentářem, že to tak není a že nemám pravdu se už nemusíš obtěžovat.
Vážený tazateli. Uška Ti odpověděla naprosto na vše, co jsi se ptal. Jestli tomu nerozumíš, jestli ve všem vidíš jenom problém, tak se na nějakou reklamu vykašli. To je pro Tebe asi ta nejlepší rada a proto doufám, že ji náležitě ohodnotíš. Děkuji Ti.
Já jsem uska pouze napsal některé dotazy na to čemu jsem úplně neporozuměl a trochu s ním polemizoval. To, že asi nemá příliš rád když jeho odpověď někdo hned napoprvé perfektně nepochopi a snaží se s ním ohledně toho polemizovat, tak za to já už nemůžu a není to můj problém. Přivést tuto diskuzi do stavu tak aby k původnímu dotazu už tu nikdo neměl zájem nic přispět se mu ale povedlo docela dobře.
rndp - že zde nejsou další příspěvky mohlo způsobit vaše reagování. O tom jste nepřemýšlel? Pěknou dobrou noc a zítra veselejší den přeje Uška (jsem žena)
uska: Za to, že jsem tě oslovoval jako muže se ti omlouvám. Z tvého nicku to není dobře poznat.
Dalo se čekat, že si neodpustíš další reakci ve stejném stylu. Takto se s tebou bohužel dále nedá diskutovat a do nekonečna dohadovat kdo co způsobil. Tvůj záměr s touto diskuzi se ti povedl na 100%.
Dalši takový troll co nemá zájem poradit, ale pouze formou zcela zbytečného OT přispět ke zkáze této diskuze.
To jsem neměl reagovat dalšími dotazy a polemizaci ohledně daného tématu abych tím náhodou někoho neurazil tím, že jsem vše co mi bylo k tomu napsané úplně nepochopil a nepokládat další doplňujíci otázky? Které pravidlo této poradny to zakazuje? Zde nerespektované pravidla slušného chování by snad vyžadovaly na slušně položené dotazy slušně odpovědět a nebo na ně nereagovat a né tvářit se uraženě a snažit se diskuzi udělat na dané téma nediskutovatelnou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.