Nejste přihlášen/a.
Ahoj, asi před půl rokem se mi začali dělat afty. Koukala jsem po netu co na to pomáhá a našla jsem, že příčinnou vzniku je nedostatek vitamínů B tak jsem si koupila B-éčka a na chvilku byl pokoj, jenže teď se mi začali dělatt další tak jsem si koupila B-komplex generica forte. O ústní hygienu se starám zuby si čistím a kartáček trvdý není alergická na nic nejsem. Nechci pořád brát prášky abych se jich zbavila a taky nechci používat žádný masti. Tak jsem se chtěla zeptat jestli s tím někdo měl už zkušenosti a co mu na to pomohlo? Četla jsem, že by na ně pomohl Propolis tak jsem se taky chtěla zeptat jestli to zahojí a vydesinfikuje na nějakou dobu a pak ho budu muset používat znovu nebo s tím pak problémy už nebudou?
Děkuju za odpověd
Nehledejte co na afty v ústech, ale zadejte si do vyhledávače příčiny vzniku aft. Jsou to vřídky a jakékoli onemocnění tohoto typu, nelze brát na lehkou váhu. Někde jsem četla, že se z dlouhodobě neléčených aft, může stát i nebezpečné onemocnění. Nechci Vás strašit, ale píšete, že se Vám nemoc vrací a stává se tudíž chronickou. Já bych zašla k lékaři, aby udělal vyšetření. Pokud by se Vám udělala afta v ústech jednou za uherský rok, není to vážné a lze to léčit podomácku, ale poku se to opakuje a dokonce jich přibývá, už to v pořádku není. Nezanedbejte to. Na toto téma máte hodně článků a je třeba si je přečíst.
Zdravím na afty mi porádně zabírá ústní voda Listerine nebo Meridol.
doplněno 13.09.15 22:12:Jo, Listerine pálí, afty prostě asi vypálí. Meridol je jemnější, ale taky dražší.
Afty si léčím genciánovou modří, pokapu tu vatičku na špejli a přikládám k aftu, až zmodrá, do rána je pryč. Hygienu můžete mít jakou chcete, ale stačí jedna návštěva veřejného bazénu a jedete v tom zase.
Samotné Béčko afty nevyřeší, zkoušel jsem to. Každý den 1-2 piva a žádná velká změna.. tedy alespoň co se týče aftů Propolis nebyl špatný, ale mě se ještě lépe osvědčil Corsodyl. Také jsem měl problémy s afty dlouhodobě, ale když jsem se pokoušel dobrat příčin, všude jsem slyšel jen " málo Béčka" ... možná trochu pomohlo i omezení žvýkaček a ostřejších jídel.
Corsodyl je asi více výrobků (mám na výplach úst,pastu), takže který?...mám stejné problémy s aftama poslední dobou
Ano, je. Používal jsem ústní vodu. Dříve se dělalo i více koncentrací, nevím jak je to teď. Ta nejslabší (0,1 %) se dá používat samostatně, když jsem měl silnější (už nevím jestli to bylo 0,2 % nebo i více), tak jsem to trochu ředil vodou.
Ahoj,taky mám afty velmi často a třeba i několik najednou,béčko beru,nic mi nechybí(na základě krevního odběru)
a stále se vracejí potvory...U mě se nejčastěji objeví,když se rýpnu kartáčkem,nebo když jím třeba hodně opečenou bagetu a kůrka mě škrábne do dásně,nebo když se kousnu do tváře či do jazyku,prostě jakkoli podráždím to dané místo,kde se následně brzy objeví afta.Zkoušela jsem kde co z lékárny(genciálku,kamistad...) babské rady typu slivovice,chilli,šalvěj...
ale spíš jsem se už naučila tu bolest nevnímat a to je teda někdy jízda...rajčata,cokoli slaného ,teplého a někdy se mi ani nechce mluvit..auau
jinak vše je tak nějak shrnuto třaba tady... zuby.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.