Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,jsem OSVČ v české republice.Ale dostal jsem možnost pracovat v Německu na stavbách jako elektrikář.Chtěli po mě vyřídit jen nějaký doklad na sociálce A1.Zajímalo by mě jak je to ze všema věcma,kde platím zálohy,atd.jak je to kdyby se mi něco přihodilo na zdraví,jestli musím vyřídit nějaké pojištění,nebo mi stačí jen česka kartička pojištovny atd.Děkuji moc
Česká kartička vám nestačí - tedy teoreticky stačí, ale umožní vám úhradu zdravotní péče jen za "české" ceny, doplatek byste musel udělat za své. Připojištění doporučuju. Nemám v tom ale zkušenosti, zeptejte na sociálce, co všechno byste měl mít. Každopádně pracovat jako OSVČ v Německu je v EU legální, není potřeba mít povolení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.