Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Invalidní duchod a výdělek

Od: danek8 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, V dubnu mi bylo 60 let. Více jak rok jsem byl na nemocenské.Byde mi přiznán 1. stupen invalidního duchodu. Od 1.září jsem našel práci a jsem zaměstnán jako svářeč.Dále později bych si chtěl zažádat o předčasný duchod. Jak to bude s výší výdělku u předčasného duchodu? Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Při pobírání předčasného důchodu nesmíte mít žádný příjem,

z něhož se zakládá účast na důchodovém pojištění.

Mohl byste pracovat např. na základě DPP s odměnou do 10.000 Kč měsíčně.

moravan*
hodnocení

1x

Pokud pracujete a platíte sociální pojištění, budou se vám odpracované roky hodnotit do výpočtu starobního důchodu. Ovšem, nemůžete přitom brát předčasný důchod. Jakmile dostanete předčasný důchod, můžete vykonávat jen ty práce, ze kterých se neodvádí sociální pojištění. To znamená jen DPP (dohoda o provedení práce do 10 000 a max 300 hodin ročně) a dohoda o pracovní činnosti (max. 2499 Kč měsíčně) Po dosažení věku pro starobní důchod lze už pracovat neomezeně.

uska*
hodnocení

0x

Pane xxx - nyní danek8. Je to pořád to samý, je to váš minimálně desátý dotaz, dostal jste kvalitní informace i s odkazy. Nudíte se a nebo neumíte číst? Když potřebujete něco dovysvětlit, proč nepokračujete v předešlých dotazech? Nemám sílu, s vámi to vzdávám.

pohanka*
hodnocení

0x

Na otázky ohledně důchodů invalidních i předčasných velmi dobře poskytuje rady pan Mařík na www.naseduchody.cz. Vřele doporučuji. Můžete se na něj obrátit i opakovaně a doplňovat nejasné odpovědi. Pan Mařík se touto problematikou zřejmě živí, nebo živil a má velké znalosti. Virtuelně Vám spočte i počet odpracovaných dní a které období odchodu do důchodu by pro Vás bylo nejvhodnější, abyste neměl kvůli pár chybějícím dnům zbytečné krácení a nepřišel o peníze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]