Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám problém s dodržováním pitného režimu. Nyní jsem byla u doktora který mi řekl že musím vypiít přibližně 3l denně. Já vypiju max 1,5l.
Nějaké tipy jak se donutit vypít víc? Chtěla bych ale žízeň prostě nemám.
Tak si říkám, jestli to s tím pitím vody není nějaká "kachna". Podle mne je každý jiný a přesto se doporučuje vypít asi 3 litry vody denně (všichni). Jinou potřebu má přeci dvoumetrový chlap a jinou ženská metr padesát. To by se mělo zohledňovat. nehledě na to, že jsou provozy, kde si ani lahev na pracoviště nemůžete vzít - a pak to do sebe klopte najednou. To taky není dobré. Ale když vám ty tři litry radí doktor... Rada je jednoduchá. Nosit s sebou 0,5 l lahev a hlídat čas a počítat vypité lahve. Určit si, kolik toho vypít za jakou dobu a dodržovat to. Nikdy ne na noc - moc se zatěžují ledviny. Mona
A to je problém? Půl litru do sebe hodím, hned jak vstanu, do oběda ještě další dva půlčíky, po obědě do večera to samé a před spaním nejméně litr. To když nevytahuju kolo...
Ano to je problém. Nedoporučuje se pít napříkald těch zmiňovaných půl litru najednou. Má se pít po doušcích po celý den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.