Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úřad práce a problémy s ním spojené

Od: selena odpovědí: 13 změna:

Jsem nějakou dobu na pracáku. Dali mě do nějakého programu, kde musím chodit na schůzky jednou týdně,ale zdá se mě že mě chtějí vyhodit a dělají na mě nátlaky. A mě každá schůzka neskutečně deptá . Jsem už tam skoro půl roku v tom programu a je to horší než kdybych hodila každý den do práce . Chci tím říct, že takové deptání jsem v žádné práci nezažila. Je mi pak z toho akorát do breku. Práci si samozřejmě hledám sama ,ale netušila jsem ,že je to těžké. Mám jen občasné brigády. Nic stáleho. Mám jisté zdravotní problémy ,ale konkrétní diagnózu bohužel nemám ,jsou to problémy ještě z minulosti ,kdy jsem byla dlouhodobě nemocná. Dali mi doporučenku na práci ve výrobě, kde je nepřetržitý provoz . Ptala jsem se zda bych tam nemnohla dělat na 2 směny ,protože kvůli zdr. problémům nemohu na noční ,že bych to opravdu nezvládla. Řekli že to nejde a do doporučenky napsali ,že jsem odmítla práci ze zdravotních důvodů. Od té doby je problém . Prý jsem to měla napsat do papírů ,které jsem vyplňovala ze začátku ,ale to jsem opravdu netušila ,že mě budou posílat na práci s nočním provozem,protože v papírech mám napsáno ,že hledám práci v jednosměném provozu v konkrétním oboru či podobném oboru. Dala jsem ji tedy obratem potvrzení od obvodní lékařky ,kde nedoporučuje zaměstnání v nočních směnách ze zdravotních důvodů. Tak jsem myslela ,že to bude v pořádku,ale hned další schůzka byla taková ,že se na mě sesypala a zase to začala řešit ,jako že není vhodné to neznamená že to nemůžete dělat a že mařím součinnost úřadu práce a je to na vyloučení . Jak mi máme vědět kam vás máme posílat zda můžete fyzicky pracovat či berete nějaké prášky jak toto doporučení máme brát . Běžte si k paní doktorce a přineste potvrzení konkrétně co můžete a nemůžete dělat . U doktorky jsem byla a ta mi nemůže napsat žádné konkrétní potvrzení ,protože nemám žádnou konkrétní diagnózu pouze to doporučení co mi napsala. Co mám prosím dělat ,aby mě nevyloučili? jsem zoufalá. :( paní doktorka mi akorát napsala že jsem nemocná . Protože jsem neskutečně vydeptaná .Omluvila jsem se mailem ,že na schůzku se nemohu dostavit následujíci den a že omluvenku nemocnosti mám . Napsali mi ,že jí mám dodat do 8mi kalendářních dnů a že mi pak napíšou nový termín schůzky . Omluvenku mám odevzdat do středy. Ptám se ještě, musím tam tu omluvenku dát osobně či to stačí poslat poštou pokud budu ještě stále nemocná i další týden budu tam muset dojít opravdu osobně aby mě pak neřekli ,že když tam můžu dojít osobně že tam můžu normálně chodit v nemoci. Prosím poraďte co dál vážně si nevím rady.:( děkuji .

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

3x

Já si myslím, že nemáte problém s ÚP, ale s tím, že již dlouho nepracujete na stálý pracovní poměr. Možná by bylo dobré napsat, kolik je Vám let, ptotože když nebudete mít uhrazené sociální pojištění, tak Vám budou chybět odpracované roky a nedosáhnete na důchod.

Po určité době se nezaměstnaný člověk točí v kruhu a motivace, schopnosti k nalezení práce se snižují.

Ani pro zaměstnavatele není takový člověk perspektivní.

Jestliže jste půl roku na motivačním programu, tak jste již před tím byla asi půl roku na podpoře.

To je normální postup a snaha Vám pomoci, ne uškodit. Využijte toho co nejvíce.

Je dobré se koukat i okolo sebe, nejenom na internetu. Na poštách jsou mnohdy i vývěsky s volnými místy, /třeba v Čakovicích/, nebo v obchodních centrech.

Hodně se nyní píše v tisku, že firmám chybí pracovníci, že je plno pracovních míst. Nechcete napsat třeba kde a jaké hledáte místo, třeba bychom Vám mohli pomoci, čím jste vyučená, jakým směrem máte školu?

Když nemáte velké zdravotní problémy a nedosáhnete na invalidní důchod, tak se zkuste domluvit na ÚP a požádat si o status osoby se zdravotním postižením. Hodně záleží na vyjádření všech lékařů, ke kterým chodíte. Potom by na Vás na pracáku koukali přece jenom o trochu přívětivěji, pokud máte pocit, že na Vás nepřijatelně tlačí.

Pohanko, skvělá odpověď *palec*

pohanka*

Děkuji Babčo.

lidus*
hodnocení

1x

Stále tu jen někdo naříká ale žeby se snažil nevidím. Práce je málo ale je, pošty berou doručovatele téměř všude, firma Fischer nabírá manipulanty-práce na lince, stále někde hledají uklízečky, pomocné kuchařky, firma kde se dělají parkety a plovoučka taaké bere ke strojům. Odkud jste? Co vlastně umíte? Hledejte práci a ne výmluvy. Co máte za zdravotní problém, že na něj neexistuje diagnoza? Najít práci je složité, znám dost vysokoškoláků co dělají práci mimo obor a při ní hledají ten svůj obor. Pokud jste nemocná, nechtě se řádně vyšetřit, pak budete mít diagnozu a možná i ID.

hodnocení

0x

Seleno, já se vás snažím pochopit. Ale zase vy musíte pochopit, že my všichni platíme daně, z platů, ke každičkému zboží jsou k ceně připočteny daně. A právě tyto daně jdou na vaši podporu. Pracujeme, pracovali jsme po mnoho let a teď se skládáme, právě těmi o daně výšenými cenami zboží, na vás, abyste mohla podporu dostávat. *hej*Je mi líto, ale já mám co dělat, abych z malého důchodu zaplatila všechno tak, abych mohla žít. Po 40ti letech práce. Fakt pláčete na špatném hrobě. *bum*

doplněno 10.09.15 16:52:

A nemocenskou? Kdo za vás platí nemocenskou?

selena
hodnocení

Já, ale žádnou podporu neberu ani soc. dávky nic podobného.

junkers*
hodnocení

0x

babka platí hlavně na imigranty a jejich 3 teplá jídla denně. Jinak, seleno, bez známého "za pr...delí" je to dneska bída.

Pokud nepatříte do žádné z "mafií", nikdo se vás nezastane.

Junkers, se vší úctou, kdo by se měl koho zastávat? Každý má co dělat sám se sebou. I ta úřednice na přepážce. A mafie? Asi ano, protože ho potřebuje. Jen tak? Z dobroty srce? Ani omylem! *hej* Hledáš pomocnou ruku? Najdeš ji na konci svého ramene.

hodnocení

0x

Asi mnoho neporadím a začnu úplně mimo téma: Dejte si několik dní pauzu, aspoň se o to pokuste, potřebujete vysadit. Té paní z úřadu práce se Vás podařilo pěkně rozložit. Co se týká nošení neschopenky na úřad: Pokud jste v neschopnosti, potom nemáte co chodit po venku (pokud nemáte napsané vycházky), neschopenku lze určitě zaslat i poštou. Pokud se tam přesto rozhodnete zanést neschopenku osobně, potom ji dejte jen na podatelnu a nechte si potvrdit na kopii převzetí.

Nevím, co je to za program, kdy chodíte na schůzky jednou týdně. Přijde mi to poněkud kontraproduktivní z hlediska mrhání Vaším časem, o tom, že je to o nervy nemluvě.

Jako další krok bych zvážil, co Vám evidence na ÚP přináší a co Vám bere. Být evidován na ÚP je možnost, nikoliv povinnost. Pobíráte ještě podporu v nezaměstnanosti? Kolik si vyděláte brigádami? Nebylo by to lepší bez ÚP?

My jsme byli před rokem v obdobné situaci, manželce na ÚP rovněž zatápěli. Nakonec jsme na radu zdejších rádců ukončili manželčinu evidenci na ÚP a je klid. Práci na stálo zatím nesehnala, ale aspoň má dvě dohody.

selena
hodnocení

Děkuji za odpověď. Brigády jsou to nárazové ne stálé s výdělkem to taky není slavné ,ale lepší než nic. Kdybych se odlásila ÚP nezvládala bych platit si zdravotní pojíštění každý měsíc, protože je povinné a tím by mi vznikaly dluhy a to opravdu nechci. Ale jestli mě vyhodí tak 6 měsíců si budu muset platit zdravotní sama a to opravdu je dost dlouhá doba a nevím kde na to vezmu.

plavest*
hodnocení

0x

Jak víte, že byste nezvládla práci na 3 směny, když jste to ani nezkusila? Ranní zvládnete, odpolední též a proč ne noční když se na ni řádně vyspíte? Proč stahujete kalhoty když brod je ještě daleko? A myslím si, že místo obvodní lékařky jste zralá na psychiatra. Ten vám určitě napíše i fundovanější omluvenku. Z vašeho článku teče stres, strach a frustrace.Jste dospělá a máte problém poslat omluvenku.

hodnocení

0x

Mimochodem, noční práci žen zakázala Mezinárodní organizace práce už v roce 1948 ...

uska*
hodnocení

0x

Jak dlouho nepracujete jste nenapsala. Výborná odpověď od Pohanky. Hlava mi to nebere, minimálně rok nepracujete a to nejdete ani na dvě směny za pokladnu do supermarketu? Tam noční nejdou. Píšete, že na pracáku vás stresují víc jak v práci, tak sakriš proč nejdete dělat? Že není práce, je výmluva. Není třeba ta, kterou byste chtěla dělat. Tak napřed vezmu jakoukoliv a hledám dál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]