Nejste přihlášen/a.
Zdravím,děkuji za odpovědi.Situace je taková:Vlastnín akcie ČEZ 11000 kusů,pokud bych je chtěl rozdělit mezi svoje děti,každému půlku tak mě ve Č.spořitelně řekli,že nejjednodušší je když si každý můj potomek založí u Č.spořitelny Majetkový účet,který je zdarma a já prostřednictvím Č. spořitelny zdarmy převedu polovinu akcií na svoje potomky.Správně? Vpřípadě,že to neudělám,budou kažký polovinu akcií dědit.Chtěl jsem vědět kolik budou muset každý zaplatit notáři za tyto akci,které mají dnes hodnotu asi 5300000kč (čili každý zdědí 1/2.) Odpovědi na tuto otázku se ve výší částky dost liší,zřejmě podle použité tabulky na výpočet. Děkuji. Vuček.
Dobrý den, patrně bude záležet na tom, jakou hodnotu budou mít ty akcie v okamžiku Vašeho umrtí. Ale, pokud neznáte přesně termín svého umrtí, tak to nikdo zatím nezjistí.
Všichni notáři si počítají svou odměnu podle stejných tabulek - v tomto to bude spravedlivé.
Proč nepřevedete ty akcie za života (dle rady ČS) a chcete přispět notáři (Vaše děti)? Zdravím!
P.S. Možná jsou akcie z dědictví vyjmuty (jejich hodnota). ale to bych musel zjišťovat.
Stejná otázka 3x. Takže pane Buček nebo Vuček - 11tis akcií dle dnešního zavíracího kurzu činí 5 940 000Kč, to je 2 970 000Kč napůl. Tzn že každý syn zaplatí notářce 21 150Kč + náklady spojené s přípravou podkladů.
anebo to může být zdarma, jak už tady 3x zaznělo nebo vám řekli ve spořitelně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.