Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
V roce 1995 jsem byl rok a půl na civilní službě.Nyní pořebuji potvrzení o tom že jsem tam byl,ale nikdo mi ho není schopen vydat.Na místě kde jsem pracoval tvrdí že tam o mě žádné záznamy nemají,protože jsem vlastně nebyl jejich zaměstnanec...což mají asi pravdu.A vojenské správy již zanikly.Poradí někdo na koho se obrátit?Předem díky:
Řešil jsem podobný problém. Byl jsem na civilní službě na základní škole a tři roky po skončení jsem potřeboval potvrzení pro NBÚ na bezpečnostní prověrku. Na škole mi také tvrdili, že mi ho dát nemohou, že se mám obrátit na úřad, jelikož ten mě platil. Ale na úřadě mě zase poslali zpět na školu. Takže jsem na NBÚ dal čestné prohlášení, že ani jedna organizace mi není ochotna vystavit potvrzení. NBÚ poslal dopis s pruhem do školy a potvrzení bylo na světě. Závěr:
Tam, kde jste měl plantou smlouvu (i jako civilkář jste jí musel mít - minimálně pracovní zařazení a popis práce), tam Vám jsou povinni vydat potvrzení. Ale nevím, jestli i po tolika letech.
Zkuste se podívat na tento seznam, tam jsou jako živé firmy uvedeny i vojenské správy včetně kontaktů:
Ještě mě napadlo dojít si na Okresní správu sociálního zabezpečení a zeptat se, zda Vám nemohou podat nějakou informaci ohledně civilky, případně, kdo měl povinnost toto "zaměstnání"hlásit jako dobu pojištěnou. Snad na jednom z míst uspějete.
doplněno 13.08.09 10:51:No a ještě jsem na stránkách Ministerstva obrany vyhledala Krajská velitelství, kde máte kontakty podle krajů:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.