Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pozemky bez majitele

Od: hankas® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

mám za to, že můj otec,vlastnil pozemek o kterém já nic nevím. Dnes jsem našla na netu, nějaký pozemek poblíž jeho bydliště a i podle jména by to odpovídalo. Otec už nežije. Jedná se o nějakou zahradu asi 110 m2. Nejsem si jistá,jak bych měla postupovat? Nemám žádné doklady o pozemku.

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, sice to nepíšete, ale zdá se, že o ten "camfourek" země máte zájem.

Nebyl zřejmě zahrnut do dědického řízení - to lze znovu (soudně) otevřít a pozemek zdědit dodatečně. Jenom bude problém s prokázáním nároku a to nevím, jak řešit.

Já bych to nechal spát a radoval se, že mám méně starostí (a nákladů s údržbou majetku).

Zdravím!

doplněno 09.09.15 16:43:

Zajděte si osobně na Katastr a nechte si na to vyhotovit LV - tam už je i rodné číslo.

Takto budete mít (tuším, za 100,- Kč) jistotu, že to bylo skutečně Vašeho otce. Pak si skočte za notářem, který vyřizoval dědictví a on už Vám řekne více. Vlastně, ten LV by se dal obstarat i na poště.

doplněno 09.09.15 17:16:

Z Vaší formulace "mám za to" a "našla jsem si na netu" se dalo soudit, že máte částečnou jistotu a že znáte polohu pozemku (snad i jeho číslo). Potom jste asi hledala v KN a našla tam u toho pozemku na LV jméno a adresu svého otce (ale, bez rodného čísla). Číslo pozemku by měla zobrazit katastrální mapa. Katastr je v každém okresním městě a pošta (CzechPoint) také. Ovšem, jestli jste v cizině, tak to máte 300km. A pokud jste načerpala "jistotu" o vlastnictví pozemku pouze z nějakého článku, tak to může být jen náhoda.

hodnocení

Máte pravdu, je to kousíček,ale co když si to bude chtít někdo odkoupit, třeba nějaký soused,jako zahrádku. Jinak to propadne státu.

doplněno 09.09.15 17:01:

Já si myslím,že kdyby na katastru věděli LV, tak by věděli čí to je,nebo ne? Dívala jsem se do KN a tam nic neni, proto je to pozemek bez majitele.Jinak já to mám na katastr 300 km. :)

doplněno 09.09.15 17:19:

našla jsem tov seznamu , podle jména otce a jeho bydliště, tady na té adrese :

regiony.kurzy.cz/...

Zkuste se poptat na katastrálním úřadu s tím, že máte podezření, že do dědického řízení po vašem otci nebyly zahrnuty všechny nemovitosti. Státu to rozhodně nepropadne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]