Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stojící lidé v autobuse na dálnici

Od: stroja odpovědí: 10 změna:

Ahoj,

chtěl bych se zeptat jak se tváří zákony na stojící lidi v uličce v autobuse, který jede po dálnici cca 100 km/h. Nepřijde mi to zrovna bezpečné.

Děkuji za odpověď

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zakony se na to divaji tak, ze pokud ma autobus v TP zapsana mista pro stani, tak tam legalne stat lide muzou. Samozrejme prislusny pocet. S rychlosti to nesouvisi.

Co se deje napr. pri bouracce je vec druha.

hodnocení

0x
Tak je celkem jedno jestli autobus jede 100 na dálnici nebo 90 na okresce.
Jinak stojící na tom bude jen o něco málo hůř nez nepřípustný sedící

ver*
hodnocení

0x

Tak to by mě taky zajímalo. Jezdívala jsem denně z Kladna do Prahy, autobus totálně přervaný, stálo tak dvacet lidí, možná víc. Nabourat, tak všichni okamžitě proletí předním sklem.

hodnocení

0x

Ještě tak na střední, možná začátkem VŠ jsem vídala pravidelně stojící v autobuse do Prahy nebo Hradce, ale dnes už i ty meziměstské jezdí těch pár km tak, že nebývají stojící. Na dlouhých trasách vůbec. (Ale je to možná i tím, že už tolik nejezdím. A když už, tak s SA, kteří stojící neberou.) Nebylo to nějak řešeno po té nehodě žlutého autobusu, kde zemřela stevardka?

ria*
hodnocení

0x

Kolikrát jsem stála dvě a půl hodiny, když jsem jela ráno na kolej.. ale na druhou stranu - zažila jsem bouračku autobusu - prudký náraz -, to jsem seděla, pásy nebyly, hlavou a nohama přímo do sedačky přede mnou,myslela jsem, že mám rozdrcený kolena a paní za mnou úplně přelítla pár sedadel..

Zákony nevím :) i v letadlech už jsou nějaké levné letenky, kde se celý let odstojí.. :)..

Žádné letadlo, kde se let odstojí, nelétá. Byl to zatím pouze zhovadilý nápad Ryanairu, který snad nebude nikdy realizován.

pb®
hodnocení

0x

Já si vždycky říkám, co děti v autobusu bez sedačky. Malé dítě nelze vozit v autě bez sedačky, ale celou třídu ze školky posadí do autobusu bez pásů a jedou na výlet.

radkapod*
hodnocení

0x

Mě jednou řidič dálkového autobusu nevzal...řekl že má plno a stát v uličce se nesmí. Čekala jsem na další autobus přes dvě hodiny. Jindy to zase žádný problém nebyl...tak nevím. Je to už asi 5-6let zpátky a po dálnici to nebylo *ee*.

k2

To souvisi s tim, co psal "axus". Nema-li autobus ve schvaleni (a tedy v TP) mista ke stani (tipnu si, ze to nebude mit zadny "modernejsi" dalkovy autobus), tak Vas spravne ridic "na stojaka" vzit nesmi. Pokud presto Vas vezme, tak tim porusuje zakon.

drakymumba
hodnocení

0x

Zákony na stojící lidi pamatujou tak, že když nějakej debil(v osobáku) vybrzdil autobus MHD a zranili se tam lidi, tak řidič kterej vybrzdil dostal od soudu dvouletou a následně tříletý nepodmíněný trest za úmylné ohrožení veřejnosti.

Je fajn že autobus když narazí do osobáku i v prostisměru tak prostě pokračuje dál svým směrem jízdy,no a když se skutálíte do rokle tak je to asi už jedno jestli sedíte nebo stojíte v uličce, nehody se stávají a ne zrovna moc často.
Stát v uličce pět hodin v dálkovým autobuse je především unavné a otravné než nebezpečné. Když je to povoleno, tak lidi stojí, zákony je před bouračkou nijak moc neochrání.
V takovým Lodnýně když vlezl terorista do autobusu a odpálil tam bombu tak kdyby stál v uličce tak udělá větší škodu, v sedačce by ho do vyhodilo prvním oknem ven. Takže vivat Izrael a sorry okupovaná Palestino.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]