Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bakovní ůčty v USA

Od: palm odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, zajímalo by mě, jaká čísla účtů a jaké spec/ variabilní symboly používají američané, zda je to v podobném formátu jako v čr atd. Můžete přiložit nějaký příklad z ineternetu, jakýkoli účet. Mě se bohužel nedaří nic takového najít. Např v čr vám přijde účet za ineternet, je tam na jaký účet máte poslat peníze a jak vypadá variabilní symbol. Zajímalo by mne, jak to vypadá v USA, konkrétně. Děkuji předem :)

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

sunset*
hodnocení

0x

Čísla účtů v USA jsou konstruována jinak než v EU. Pro převod potřebujete vlastní číslo účtu a ABA kód banky, jméno účtu (pozor - může být jiné než jméno firmy) a samozřejmě sumu, jakou chci poslat. Je velmi vhodné (nikoli nutné) mít i adresu příjemce a jméno+adresu jeho banky, případně korespondenční banky. Dále je dobré domluvit předem způsob platby (SHA, OUR, BEN) = kdo bude platit poplatky.

Jinak amíci víc používají tzv. podúčty, je tedy nutné přesně dodržet platební instrukce. Pokud se platba odešle a pak za ní jde oprava, stojí to několik stovek CZK. Vrácená platba je taky celkem drahá - obvykle se vrací o 50-100 USD méně.

Variabilní symbol platby v drtivé většině normálně projde k příjemci, já jsem dával VS i do Poznámky pro příjemce.

ABA check zde

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]