Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojišťovna nic nezaplatí,co dělat?

Od: hecis* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,obracím se na vás s pomocí.

Min.rok v prosinci nás vytopil spused.Do dnešního dne jsem čekal na uzavření.Škoda mi mělá být vyplacená z pojistky souseda.(odpovědnost domácnosti)

Vzhledem k tomu,že uvedl,že mu praskl spoj na akváriu,nezaviňil tak škodu on a jeho pojistka se na to nevztrahuje,tedy si to mám zaplatit sám.Osobně mám pouze pojištění domácnosti,které je zahrnuté v hypotéce,tedy na tohle se vztahovat nebude.(musel by prej napsat,že okvarium rozbil třeba neopatrnou manipulací)

Dá se s tím něco dělat?Nechápu,proč bych měl já doplácet na to,že mě někdo poškodil.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

layborr*
hodnocení

5x

Proč by to musel plnit z pojistky?

Když (má sjednanou tak blbou pojistku ) že se na to pojistka nevztahuje tak bude platit z vlastní kapsy .

At zaplatí normálně co způsobil nebo ho trošku postrašte soudem o náhradu škody .

08.09.15 14:44

*palec*

asd1
hodnocení

2x

Způsobil škodu, pokud nemá pojistku tak to bude muset zatáhnout ze svého. Vyčíslete škodu a požadujte. Pokud se bude cukat tak vymáhejte právní cestou.

hodnocení

1x

Soused vypadá na pěkného vyčůránka. Chtěl ušetřit za pojistku a teď ho to bude stát víc. Pochopitelně je vina na jeho straně a on škodu musí uhradit. Pokud nemá pojištění, které škodu pokryje, bude to platit sám. Dejte mu možnost uvést věci do původního stavu, případně se dohodněte, že to uděláte vy a on náklady uhradí. Pokud nepřistoupí na takovou dohodu, budete muset postupovat dle rady kolegy Busse, tj. pořídit znalecký posudek a o peníze se soudit. Hlavně ze sebe nenechejte udělat blbce - stane se něco příště a dopadne to stejně.

buss
hodnocení

0x

To je tak, když se lidi nedívají, co podepisují, žádejte o náhradu škody, vyčíslete, popř. znalec a popř. k soudu.

hodnocení

0x
Dobry den,
Soucasti jeho pojisteni domacnosti by mohlo byt i pojisteni zodpovednosti za skody. Tento doplnek stoji fakt jen par korun mesicne a pojistovny ho cpou kazdemu skoro automaticky.
Pokud ho soused nema, zkuste sve pojisteni domacnosti nebo sve pojisteni bytu (to jsou 2 ruzna poj.).
Pokud nic z toho nejde, soused skodu zpusobil a musi ji zaplatit ze sveho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]