Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit stydlivosti?

Od: milkaa odpovědí: 5 změna:
Dobry den. Mam takovou otazku... No, jsem ve veku, kdy mi myslenky litaji vsude. Jak po to co si mam vzit na sebe az po muj charakter. To proste k tomuto veku patri. Ale ja mam takovy problem. Uz od mala jsem byla stydliva. Ale v puberte se to zhorsilo. Pri anglictine se hrozne stydim mluvit anglicky. Se spoluzakama se stydim mluvit. A tak se se mnou nikdo nebavi. Ale to se nemuzu divit :D Zkousela jsem si dodat odvahu, ale proste to nejsem ja. Je to jen pretvarovani. Jsem hrozny introvert. Co byste v me situaci delali vy? Mam treba zkusit letni tabory nebo si myslite ze ani to nepomuze zbavit stydlivosti?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

3x

Dobrý den. Stydlivosti se možná zbavíte až věkem. Příliš svůj problém nehroťte, je vás více stydlivých... Přijměte se taková, jaká jste. Jestli jste introvert a dnešní svět spíše nahrává extrovertům, tak je jasné, že uplatnit se v něm, je složité. Ale ne nemožné. Nebo si snad myslíte, že Albert Einstein byl extrovert?

hodnocení

1x

Dobrý den. Zkuste zapracovat především na svém sebevědomí, které s ostychem často souvisí. Když si budete více věřit, ostych bude menší.Já bych se určitě nevyhýbala kolektivu, ani komunikaci s ostatními, ani zajímavým akcím, abych se učila věřit sama sobě, přestala se stydět, když není proč a nebála se komunikovat s druhými, když si s nimi mám co říct. Chce to po kouskách trénovat všude, kde je možnost...

iz*
hodnocení

1x

Zkus se se soustředit na to, o čem se mluví (na obsah).

Pokud tě bude zajímat obsah, bude snazší nemyslet na stud.

Nepůjde to hned, zkoušej to pomalu, po krůčcích.

ria*
hodnocení

1x

To není moc sranda, celou základku jsem byla za podivína, který "nemluvý" i učitelky si ze mě dělaliy srandu jako, to jsi spolka rohlík, německy jsem vůbec nechtěla mluvit, tak si ze mě udělala němčinářka třídního trotla, "tak takhle snad na pracáku zaboduješ, nebo, jsou i práce, kde ti stačí jen základka" - profi chování...Ono se to hromadí a hromadí a člověka pohlcuje deprese, tiky, nechuť cokoliv dělat.. Mě zachránil až přechod na střední, do nového kolektivu, kde jsem si dodala trochu sebevědomí, a se všemi se hned představila - s úsměvem, hlavně lidi na úplně jiné úrovni, mnohem chytřejší, co neměli potřebu se vysmívat za každou chybu... Ale cokoliv, kde člověk příjde do kontaktu s lidma - při venčení pejska, cokoliv je supr, časem stud poleví, to Vám zaručuji..

72mona3*
hodnocení

0x

Přesně, jak píše @eulalie - to chce čas. I já zažívala ve škole peklo, ale vždy jsem kolem sebe (obrazně řečeno:-D) měla alespoň jednu kamarádku, která byla spojnicí mezi mnou a tím "hrozným světem". A o tom to je. Najít někoho, kdo ti bude pomáhat bourat překážky. Rozhodně se neuzavírej a neschovávej. To ti pomůže jen v ten daný okamžik, ale do budoucna to pro tebe bude těžší. Letní tábory klidně zkus,ale připomínám, že už je skoro podzim ;) Mona

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]