Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Video mé práce - logo firmy

Od: zman* odpovědí: 8 změna:

Ahoj, pracuji ve strojírenské společnosti na CNC stroji. Natočil jsem si video, jak vyrábím jeden složitý výrobek. Video bude sloužit pro mé známé, aby viděli co vyrábím za výrobky a případně do budoucna pro nového zaměstnavatele jako má reference.
Nicméně na videu je trochu vidět název a logo společnosti na stroji a na triku poté je také vidět logo společnosti. Myslíte, že by s tím mohl být problém od firmy, když bych video nechal na youtube veřejné a nebo jako soukromé, ale odkaz na něho by si třeba moji známí přeposílali mezi sebou a pak se nedej bože, dostalo do nevhodných rukou?
Není tam vidět nic kromě mě, stroje a výrobku. Žádné konkrétní detaily výrobních prostor, výkresů či dokumentace...
Na jednu stranu by to ale mohla být i skrytá reklama pro společnost, ale nechci zbytečně dělat nějaký průšvih.
Díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

2x

Mrkněte se do kodexu firmy, jestli v něm nenajdete nějaký nějaký odstavec o fotografování a natáčení ve vnitřních prostorách. Jestli tam něco takového je, tak si dejte pozor. Někdo by se vašeho videa mohl chytit, udělat z komára velblouda, ukázat iniciativu a pracovitost a být chytrej až na půdu. Věřte tomu. Takovíhle lidi opravdu existují.

No ale jinak, cože na tom videu vlastně bude? Vy, stroj a výrobek? Já myslím, že vaší firmě bude zveřejnění takového videa úplně šumafuk.

majsterjoe*

Tak mě, jako majiteli firmy by se mi rozhodně nelíbilo, kdyby zaměstanec nahrával videa na mých pracovních strojích v pracovní době, kdy se tedy plně nevěnuje své pracovní činnosti, a hlavně pro účely potencionálního konkurenčního budoucího zaměstnavatele dotyčného. A pravděpodobně bych ho hned vyhodil.

figurek*

hloupost. Tak to ve fabrikách nikdy nechodilo a nechodí. Si ještě jednou přečtěte, co tazatel vlastně dělá. Tazatel je kovoobráběč s vysokou kvalifikací a takoví se z práce nevyhazují. I kdyby ho viděl majitel firmy přímo při činu, pak mu osobně neřekne vůbec nic. Na kobereček by šel vedoucí výroby, že se mu na provoze lidi flákají. No a pro tazatele by věc skončila tak, že by za ním druhý den přišel jeho mistr a řekl by : (odposlechnuto)

Tos tyvole nemohl dávat trochu pozor? Já jsem kvůli tobě dostal pojeb.

zman*
hodnocení

Tak Vaší odpovědi jsem se musel upřímně zasmát, ale v podstatě máte pravdu. Takhle nějak to u nás chodí také.

Nemohu sice konkrétně odhadnout, jak by se zachovali v této situaci, ale u nás je o pracovníky na tyhle pozice nouze. Smlouvu mám na dobu neurčitou. Přes 6 let u společnosti. Kdyby byli hodně rozzlobení, možná by to skončilo u finančního postihu, že by snížili nebo odebrali osobní ohodnocení. Pokud vůbec...

Ale opravdu těžko říct. Je možné, že by se vedení špatně vyspalo a přistoupili by i k radikálnějším řešením...

mot
hodnocení

2x
ostatni by vas evidentne na miste zastrelili, ja bych to tak nehrotil:)
kdyz to video natacel, tak snad nepracoval?
pro klid duse ve videoeditoru rozmazte ty loga a je to.

hodnocení

0x

Většina videí na youtube jsou reklamy...

Takže pokud stím bude souhlasit Váš zaměstnavatel, tak bych to bez problémů na youtube umístil.

Vy budete mít video a on reklamu zdarma.

iz*
hodnocení

0x

V pracovní době jste povinen pracovat a nemůžete si nahrávat videa.

Zaměstnanci nesmí používat pracovní prostředky zaměstnavatele pro osobní potřebu.

Bez předchozího souhlasu majitele jste neměl nahrávat práci na jeho strojích.

Logo svého zaměstnavatele můžete použít pouze s jeho svolením/souhlasem.

Podle mne byste ta videa bez vědomí a souhlasu zaměstnavatele neměl zveřejnit (radši je zlikvidujte).

Zjistí-li to zaměstnavatel (a podle mne mu to někdo brzy sdělí), můžete mít dost vážné problémy.

___

Jako "referenci" videa nedoporučuji – pokud nebudete moci potenciálnímu zaměstnavateli prokázat souhlas zaměstnavatele, u něhož jste videa nahrál, akorát byste předvedl, jak loajální ke svému zaměstnavateli jste...

hodnocení

0x

Já myslím že nejlepší reference pro budoucího zaměstnavatele je to když mu na místě předvedete že s tou mašinou umíte zacházet a nepotřebujete žádný video. Aspoň z osobní zkušenosti vím že když sem sháněl práci jako svářeč tak mi většinou mistr nebo ten kdo mně provázel provozem řekl ať mu ukážu nějakej svár na místě a to sem taky udělal a bylo to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]