Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vynechávání v číslovaném paragonu

Od: baloun odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

podnikám při práci jako vedlejší OSVČ , používám klasický obyčejný číslovaný paragon 1+1 , protože nejsem plátce DPH.

Teď ale k otázce. Někdy se mi stane ,že podložku založím omylem až za třetí stranu a popíše mi to jako další doklad , to znamenáp , že tuto nechtěně popsanou stranu musím vyřadit. Pak mám ale paragony po sobě třeba 20239 , 20241 , protože jsem tu 20240 omylem zničil. Vadí to při případné kontrole z finančního úřadu , že to nejde postupně , a cca 3-4 za celý rok chybí? zkoušel jsem sehnat nečíslovaný , ale nesehnaljsem ho. Děkuji za rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Základní otázka stojí jakou formu účetnictví vedete. Pokud uplatňujete paušální odečet- nepotřebujete doklady vůbec, pokud vedete "klasické účetnictví"potom bych čtvrtou stranu přeškrtl a napsal storno a nechal si jej v řadě. Je zcela možné, že nasazíte na kontrolora kterému to nevysvětlíte,

Takže si zajděte do papírnictví - třeba sem : ok-papirnictvi.cz/...

trtr

Zdravím, zkušenosti nemám, ale normálně bych zničený paragon založil a je to. Dělají to tak i na ČD třeba při prodeji jízdenek, kdy pracovník vydá špatnou jízdenku a k té připevní doklad z dokladny a založí.

uska*
hodnocení

1x

Nevadí to, pokud pokažený paragon přeškrtnete a necháte v původním bloku a nebo pokud paragony lepíte, tak pokažený nalepíte taktéž a zachováte číselnou řadu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]