Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úvěr, Půjčka

Od: rionix odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

Předem se omlouvám, jestli jsem to nezadal do správné rubriky.

Chtěl bych se zeptat, potřeboval bych si koupit auto. Říkám si, když už nějaké budu brát, vezmu nějaké které mi udělá nějakou službu. Nechci úplně nový. ale cenově kolem 300-400 000,-. Chtěl bych Škodu octavii RS, ale tohle není důležitý.

Důvodem proč sem píšu je, že tolik peněz si asi v dnešní době není moc lehké našetřit a je mi 19 a od 18 pracuji a šetřím si na něj. Jenže auto co mám teď mi asi službu dodělává a bez auta se já moc nikam nedostanu hlavně do té práce. Tudíš se chci zeptat jaké máte zkušenosti s půjčkami. Popřípadě u jaké banky doporučujete. Moc dobře vím, že většina je názoru nebrat si nic a šetřit. To bych velmi rád, ale myslím si, že nové auto budu potřebovat co nejdříve.

Děkuji za každou odpověď.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Doporučil bych se poohlédnout po úvěrových produktech primárně určených ke koupi auta různých institucí, třeba i značkových např. Škofin u škoda plus.Tyto produkty jsou přehlíženy protože je všeobecný dojem, že jsou už od základu předraženy, ale tím, že máš už něco našetřeno a ručíš vozidlem máš ideální podmínky pro zajímavou smlouvu...I zde je možné smlouvat z konečnou cenou smlouvy...jen mít na to "hubu"

Jen ještě dodám, že běž za svým cílem.Zachotiny za 80 000,- nechápu jak může někdo doporučovat.Osobně beru roční auta za zlomek ceny, jen to chce smlouvat a trpělivě hledat a čekat...

A už vůbec nechápu jak někdo může hanit Oct. RS z nejhorším motorem, když ani neví o jaký motor se jedná...

To jsou pak rady ze zlata...

jenn*
Tak ty jsi opravdu znalec! Asi jako ten frajer co se chce zadluzit kvuli autu.:)
rionx
Klidek :) V RS jsou dobré motory :) Samozřejmě k autu bych si bral automechanika a člověka který tomu rozumí :) Můj příjem je 18-25 000,-..
Zadlužit se nechci samozřejmě už rok na něj setrim, ale pokladal jsem tuhle otázku protože mi je právě ubohých 19 let a v bankách se nevýznam. Chtěl jsem se dozvědět jenom jaké mají zkušenosti jiný lidi. Samotnymu se mi do půjčky nechce. Ale auto které mám mi nejspíš odejde už nějaké ty problémy s ním mám a myslím si že do něj nemá cenu vrazet moc peněz.
Samozřejmě taky mě napadlo si koupit auto za 50 000 a šetřit a nasetrit si na RS. Ale mám na to svůj názor. Neslo o nic víc než jenom zjistit názory na banky. Řady ohledně motoru v RSach mě fakt nezajimaly. :)

hodnocení

1x

Už jste se byl pokoukat v několika prodejnách s ojetými vozy? Jen tak, bez cíle, abyste věděl, co nabízí trh s ojetinami. Jaké značky, jaké ceny jsou na place v nabídce. Udělejte to a pak přemýšlejte nad koupí a nad penězi a půjčkami. *hej*

honzmalatny*

Přesně tak, omrknout trh, podívat se a hlavně popřemýšlet. Je Vám 19 a brát si takovou půjčku pro Vás může být možná i nereálné. Máte čím ručit? Nevím zda Vám banka půjčí takový obnos bez ručení majetkem či ručitelem. Pokud máte 100000 kč v kapse,běžte do něčeho + 50-60 tis. A hlavně si vemte k výběru vozu někoho, kdo tomu rozumí. Mechanik,karosář a pod.Ať nekoupíte krásně vyhlížející bourák a za pár km budete měnit to či ono.

stirecek*
hodnocení

1x
Chápu, ze mladí musí jezdit v něčem lepším než obyčejným, ale za předpokladu, ze na to mám a ne se kvůli tomu zadluzovat. Všechno se dá opravit, i to co ti teď dodělává, případně koupit za pět tisíc favorita, který te do práce doveze stejně rychle a levne. Vem si do ruky kalkulačku a počítej, kolik te to bude stát a pak budeš přemýšlet možná jinak. Při půjčce 300 tis a úrokové sazbě jen 10%, zaplatis první rok jen na urocich 30 tisíc, de fakto nic nesplatis. To máš 5tis měsíc jen na úroky a aspoň dalších pět na splátku, takže desítku měsíčně abys splácel minimálně. Dále budeš potřebovat nejlépe havarijko, takže další litr měsíčně. Teď nějakou tisícovku AZ dvě na údržbu, gumy, filtry atd měsíčně plus peníze na palivo. Už jsi na min 15 tisících měsíčně... A az za nějakých 8-10 let ti bude auto říkat pane, bude to starý vrak který te s urokama stál klidně tři čtvrtě milionu. Máš své bydlení? Protože v dohledné době si ho nebudeš moct dovolit, jelikož cesta do práce te bude stát 15 tku měsíčně. Možná budeš první měsíce in, ale auto ztrácí hodnotu strašně rychle a ty za něj budeš platit víc nez bude reálná hodnota.
jenn*
Stirecku, on cgce ale ereso ochcavii ne radu jak se nezadluzovat!
Doporucuji pujcku Provident, Homecredit atd. S jejim zrizenim nebudete zbyrecne ztracet cas a mate jistotu ze vam ji daji

hodnocení

0x

Neříkám, že nebrat nic a šetřit. Ale proč proboha, zvláště když ty peníze nemáš, kupovat auto za takovýhle peníze? nestačilo by za půlku? Samozřejmě bude starší, ale do práce tě odveze. Stále šetřit a lepší auto si koupit za pár let.

rionix
hodnocení

Ano to vím, že mě odveze. I nad tímto jsem přemýšlel.
Samozřejmě půjčku bych bral menší ne těch 300-400 000... Mám našetříno něco kolem 100 000.
Když to řeknu takhle tak jednalo by se o půjčku cca 200-250 000. Vím i to je dost.

To je pořád to samý. Půjč si pade, a uvidíš jak to vše půjde.

Spočítej si, kolik zaplatíš navíc. Ale dělej jak chceš. Je to tvůj boj, tvoje peníze. Já v tvým případě bych ted do toho nešel.

layborr*

Occhavie v RS - nejhorší motor co kdy byl do Ochcávek dávan , kup si Focus RS

jenn*
hodnocení

0x
Do prace te doveze i o dost levnejsi vuz, jenze ty chces ereso! :)
Spis bych si koupil auto do tech 80ti a zbytek nechal na servis.
Jinak pujcku bych videl podle toho, kfe ti ji daji.. Kolik mas prijem? Dobra na pujcky je airbank

paw*
hodnocení

0x
Nejlepe s uverama jsou na tom internetove banky. Equa, mbank,... Idelane, kdyz si pujcis ubbanky kde jiz mas ucet a znaji tvoji historii. Beztak se u takovych penez neobejdes bez potvrzeni o prijmech od zamestnavatele. A potom ti to ani banka nemusi schvalit, treba kvuli smlouve na dobu urcitou, nizkemu prijmu nebo nizkemu veku. Proc te odmitli ti ale nevysvetli. Hlavne se u uveru divej na RPSN, coz jsou celkove naklady. U tech bank co jsem psal je RPSN kolem 10%, tj z kazdych pujcenych 100 000 mas preplatis rocne 10 000. Mrkni treba na www.mesec.cz tam mivaji porovnani vyhodnosti uveru. Do Homecreditu a podobnych spolecnosti bych nesel. Pokud ale nedosahnes na rozumny urok, tak holt bud setri nebo slev z auta. Pravda, mucholapka takova to asi nebude, ale co uz.
Zabit se muzes i treba ve felde za 40. Sice ne v takove rychlosti jako v RS, ale sluzbu to udela :)
hlavne po nakupu pocitej jeste s 15-20 000 na povinne ruceni a zakladni udrzbu (naplne, filtry, rozvody, zimni gumy,...)
doplněno 06.09.15 17:06: Pravda, na financovani pomoci leasingu sem zapomel, pac mi to prijde trochu predrazene. Zase na druhou stranu rucis autem, takze v pripade neplaceni ti jej seberou.
Jenom je treba byt obezretny, minuly tyden zde byl dotaz na doplaceni leasingu a ono to vychazelo, ze za auto za cca 300 000 zaplati behem dohromady skoro 500 000.

figurek*
hodnocení

0x

je vám devatenáct, pracujete rok a na ježdění do práce potřebujete Oktávku RS? Člověče. Uberte plyn, protože exekutoři nikdy nespí. Chtělo by to postupovat krok po kroku. Začněte jetým Citigem nebo nějakou Fabií. No a co se týče financování, mě se zdá nejlepší Škofin. Spotřebitelský úvěr u banky vás přijde pekelně draho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]