Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Předem se omlouvám, jestli jsem to nezadal do správné rubriky.
Chtěl bych se zeptat, potřeboval bych si koupit auto. Říkám si, když už nějaké budu brát, vezmu nějaké které mi udělá nějakou službu. Nechci úplně nový. ale cenově kolem 300-400 000,-. Chtěl bych Škodu octavii RS, ale tohle není důležitý.
Důvodem proč sem píšu je, že tolik peněz si asi v dnešní době není moc lehké našetřit a je mi 19 a od 18 pracuji a šetřím si na něj. Jenže auto co mám teď mi asi službu dodělává a bez auta se já moc nikam nedostanu hlavně do té práce. Tudíš se chci zeptat jaké máte zkušenosti s půjčkami. Popřípadě u jaké banky doporučujete. Moc dobře vím, že většina je názoru nebrat si nic a šetřit. To bych velmi rád, ale myslím si, že nové auto budu potřebovat co nejdříve.
Děkuji za každou odpověď.
Doporučil bych se poohlédnout po úvěrových produktech primárně určených ke koupi auta různých institucí, třeba i značkových např. Škofin u škoda plus.Tyto produkty jsou přehlíženy protože je všeobecný dojem, že jsou už od základu předraženy, ale tím, že máš už něco našetřeno a ručíš vozidlem máš ideální podmínky pro zajímavou smlouvu...I zde je možné smlouvat z konečnou cenou smlouvy...jen mít na to "hubu"
Jen ještě dodám, že běž za svým cílem.Zachotiny za 80 000,- nechápu jak může někdo doporučovat.Osobně beru roční auta za zlomek ceny, jen to chce smlouvat a trpělivě hledat a čekat...
A už vůbec nechápu jak někdo může hanit Oct. RS z nejhorším motorem, když ani neví o jaký motor se jedná...
To jsou pak rady ze zlata...
Už jste se byl pokoukat v několika prodejnách s ojetými vozy? Jen tak, bez cíle, abyste věděl, co nabízí trh s ojetinami. Jaké značky, jaké ceny jsou na place v nabídce. Udělejte to a pak přemýšlejte nad koupí a nad penězi a půjčkami.
Přesně tak, omrknout trh, podívat se a hlavně popřemýšlet. Je Vám 19 a brát si takovou půjčku pro Vás může být možná i nereálné. Máte čím ručit? Nevím zda Vám banka půjčí takový obnos bez ručení majetkem či ručitelem. Pokud máte 100000 kč v kapse,běžte do něčeho + 50-60 tis. A hlavně si vemte k výběru vozu někoho, kdo tomu rozumí. Mechanik,karosář a pod.Ať nekoupíte krásně vyhlížející bourák a za pár km budete měnit to či ono.
Neříkám, že nebrat nic a šetřit. Ale proč proboha, zvláště když ty peníze nemáš, kupovat auto za takovýhle peníze? nestačilo by za půlku? Samozřejmě bude starší, ale do práce tě odveze. Stále šetřit a lepší auto si koupit za pár let.
je vám devatenáct, pracujete rok a na ježdění do práce potřebujete Oktávku RS? Člověče. Uberte plyn, protože exekutoři nikdy nespí. Chtělo by to postupovat krok po kroku. Začněte jetým Citigem nebo nějakou Fabií. No a co se týče financování, mě se zdá nejlepší Škofin. Spotřebitelský úvěr u banky vás přijde pekelně draho.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.