Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opruzeniny na stehnach

Od: matysek96 odpovědí: 16 změna:
Zdravim, setkal se nekdo s problemem opruzenin na vnitri strane stehnach? Vsude ctu ze to delaji uple veci atd. Ze si mam brat volne spodni pradlo. Problem je v tom ze kdyz si vezmu vse volne pradlo se "vyroluje" az nahoru a mne se pak trou holy stehna o sebe, vecer me hodne stipou a mam opruzeniny vzdy na 3-5cm fleku na stehnech skoro po rozkrokem. Pudr jsem zkousel ale hned sleze a gely/kremy mi jsou hodne neprijemny na jakymkoliv miste na tele.Jeste bych se zminil ze se tvori az tak po 2km ceste,driv spis ne. Je mi 18 let. Dekuji za pomoc.
doplněno 05.09.15 14:12: Jen bych tedy podotkl ze nejsem tlusty. Posiluju a stehna mam spis vypracovany,ale jak jsou siroky tak trou. A prestat kvuli nim drepovat nechci. Jinak dekuji za rady.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

2x

Bohužel jsem se s tím nesetkala, ale napíši, jak bych se to pokusila řešit já. Volné věci jsou fajn, ale jak říkáš, lezou nahoru. Takže bych zkusila právě ty upnuté - spodní prádlo s nohavičkou z přírodního materiálu. Opruzeniny většinou vznikají v místech, která nemohou moc dýchat a kde dochází ke tření (kůže o kůži). Těmi nohavičkami by se to mohlo vyřešit. Ale to je jen můj názor laika. Třeba se ještě ozve někdo s vlastní zkušeností. Mona

matysek96
hodnocení

To me jiz napadlo,ale kdyz jdu hledat nejaky delsi uplejsi "spodky" nemuzu je sehnat. Dekuji za potvrzeni meho napadu :)

mrsgekko*
hodnocení

2x
Zkus mazat Imazolem - krempasta .. cca 130kc v lékárně. Oblečení vyměnit, najít to správné prádlo ... jiné reseni asi není :) možná ještě zhubnout, pokud mas silnější stehna.. jinak nevím co poradit

hodnocení

1x

Já se s tím setkala, když mi bylo kolem patnácti let. Bylo to proto, že jsem měla silná stehna a při chůzi se o sebe třely. tenkrát se to nijak neřešilo, prostě to tak bylo. Přestalo to až když jsem zhubla. Já si ale ve Vašem případě myslím, že dnes jsou jiné možnosti v dostupnosti vhodného prádla. Určitě bych doporučila přírodní materiály a spíše víc k tělu, než volné. Mně se to ale v kalhotách tenkrát nedělalo, jen když jsem šla v létě v šatech a bylo vedro.

sonyboj*
hodnocení

1x

Na tohle je dobré použít prostředky, které se používají pro miminka na opruzené prdelky. Jsou to masti, ale je to jediné, co opravdu pomáhá. Výborný ( i když trochu smradlavý ) je Pythiol a taky Bepanthen. Pythiol používají hodně cyklisti, když mají opruzeniny, zapařeniny, nebo odřeniny na zadku a stehnech z kola. Na to samé se používá Bepanthen, který se používá třeba i na ošetření čerstvého tetování. Oba přípravky jsou dermatologicky testované a volně prodejné v lékárně.

zwiki*
hodnocení

0x

Zdravím.Stáva se to při tlustých stehnech,když se třou o sebe.Jedině zhubnout!

uska*
hodnocení

0x

Prádlo je důležité, ALE .. nenosíte třeba neprodyšné kalhoty (šusťáky ). A problém může být v tom vrchním oblečení, co nedýchá, to se zapaří. To by odpovídalo tomu, že problém máte až po dvou km chůze.

hodnocení

0x

Je tu zmíněn a dokonce jako dobrá rada ohodnocen krém Imazol. Před jeho používáním a dokonce častým používáním jsem byla varována jedním zdravotníkem. Že je to příliš "těžký kalibr". Má se používat na zanedbané opruzeníny a proleženiny starých lidí, kde se už do postiženého místa dostala plíseň.

Pečovala jsem o nepohyblivou maminku a jako prevenci a léčbu počátků opruzenim a proleženin jsem velmi úspěšně používala Pytiol, Bepanten (radí i Sonyboj) a Sudokrém..

mrsgekko*
Ano, je to těžký kalibr, ale když se užívá jak má (2x denně po dobu max 2 týdnů myslím? ), neměl by uškodit.
Nejvíc ho ocení snad maminky - na těžké opruzeniny miminek zabírá skvěle. Zrovna teď jsem přestala mazat dceru, konecne má pipku jak má mít :))
Jinak pytiol taky super,stejně tak pevaryl,ale ten je na recept, a kolikrát zabere obklad z černého čaje na střídačku s některým z kremu :)

pohanka*
hodnocení

0x

A Vy to máte jenom v létě, když nosíte kraťasy, nebo i v chladnějším počasí, když nosíte džíny, kalhoty?

Zkoušel jste spodní prádlo nad kolena? Kompresní spodní prádlo.

Zadejte si pánské-kompresní prádlo-kompresní spodní prádlo. Na stránkách Under - Armour jsou spodky nad kolena, které Vám postavu vytvarují, což asi nepotřebujete, ale nepředpokládám, že u takto luxusního zboží se budou nohavičky rolovat.

Co třeba ty bílé /šedé/ za 690 Kč?

Hledejte spodní prádlo kvalitní, značkové, tzv druhá kůže.

lophius*
hodnocení

0x

Jako prevence je důležitá hygiena. V horkých dnech i několikrát denně. Pokud se už opruzenina objeví, tak doporučuju jako ostatní Imazol. Mám s tím vlastní zkušenosti. Asi během dvou týdnů opruzeniny zmizely a už se pak nikdy neobjevily.

janka174
hodnocení

0x

Stalo se mi, že při čistění odpadu umyvadla jsem neopatrně použila zvon a velmi horkou vodu. Vystříkla na mne horním otvorem z umyvadla a opařila mi stehno. Použila jsem Tea Trea krém, který mi částečně pomohl od bolesti a pálení a dnes, po dvou dnech, je pokožka v pořádku.

hodnocení

0x

Zdravím

Nejlepší léčebný prostředek je - ONDŘEJOVA MAST

Je volně dostupná v lékárnách, ale vůbec nejlepší je možnost koupě v lékárně v Přerově na náměstí. Zde míchají originál této masti podle primáře Ondřeje.

Rozhodně to není mast jen pro miminka a dá se používat v jakékomkoliv věku DOPORUČUJI !

diniki
hodnocení

0x

Určitě bych taky použila těsnější oblečení a v lékárnách prodavají i malé balení Bepanthen care masti. Pomáhá předcházet opruzeninám. Znám spoustu lidí (i sportovců - zejména cyklistů), kteří mast využívají.

nada31
hodnocení

0x

Použila bych přípravek s obsahem zinku, jako je třeba Aviril od Alpy, je to přímo přípravek na opruzeniny, potom je hodně důležité opruzeninu omývat čistou vodou a větrat.. v případě doléčení bzch preventivně používala bepanthen care mast, nosila volnější oblečení. Hodně štěstí!

krasula
hodnocení

0x

Dětské krémy na opruzeniny. Tady je riziko, že se může z toho vyvinout ekzém. Nebo je to plísňová záležitost, což není nic vzácného, pak by byly třeba speciální přípravky.. Tady poradí lékárník. Ke kožaři jít, kdyby se to rozlézalo nebo měnilo vzhled k horšímu. Ať je to cokoliv, pomáhá růžový roztok hypermangánu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]