Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Únava, bolest těla, nechutenství

Od: katarze odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, už asi půl roku se cítím hodně unavená, ať chodám spát kdykoli, ať dělám cokoli...Je mi 14 let.

Teď po prázninách se to o hoodně zhoršilo. Už přes rok se léčím ,,,doktroři něvědí co mi je, ale je mi stále špatně.

A poslední dobou vůbec nemám hlad, když vidím jídlo, tak mě přejde hlad. A to dřív jsem neměla problém sníst Ale jim vyváženou stravu a zdravě se snažím. rohlíky, ted sním půlku a mám pocit jako bych snědla toho tunu.

Mám problém utáhnout hlavu, co je škola tak se víc namohu, tak chodím a v autobusu skoro spím.

A to je ještě světlo, co budu dělat v zimě nevím.

¨Bolí mě ruce, nohy, mám takový stavy kdy si musím lehnout, strašnou potřebu si lehnout, nemůžu tělo udržet.

Co na to? Nemůžu se kvlůli tomu moc připravovat do školy a nic.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, nechci si z Vás dělat legraci, ale jste na tom jako princezna Zubejda. Nejste jen nešťastně zamilovaná? No, tak už rok se léčíte, doktoři nic nevědí a zde to vyřešíme?

Možná berete nějaké tlumící léky, možná to je únavový syndrom (nebo borelioza), možná je to špatný jídelníček, možná žijete ve špatném a znečištěném prostředí, možná je to "jen" puberta.

Změňte lékaře a trvejte na řádném vyšetření. Zdravím!

ncl
hodnocení

1x

To co píše ben bych nebral příliš vážně kromě poslední věty. Snad ani on to nemyslí vážně. :(

Ono je to s některými doktory, ale i s ceým českým zdravotnictvím často těžké. Doktoři často neberou nemocného příliš vážně a snaží se ho léčit jen tak aby ho něčím zbyli. Často se nemocného posílá na různé vyšetření které stejně příčinu zdravotních problému neodhali a až nakonec když se už toho dost vyčerpe tak po několika měsících nebo roku i více ho nechají vyšetřit důkladnějí např. CT rentgenem který příčinu sice odhali, ale na její léčbu už je trochu pozdě. Mám s tím už nějaké zkušenosti. České zdravotnictví je na docela dobré úrovní, ale bohužel na všechno nemá každý nárok. Na všem se snaží šetřit, ale bonužel často na nesprávných místech. Doktoří mají různé omezení co komu mohou předepsat a podle toho ta léčba také často i vypadá.

Nejsem doktor a tak těžko ti něco dokážu poradit. Snad jen to, že by jsi to neměla podceňovat a trvat na důkladnějším vyšetření. Třeba neustále chodit po doktorech tak až konečně zjisti příčinu tvých zdravotních problémů a začnou to nějak léčit.

fdhdhsrth
hodnocení

1x

Taky můžete být slabá, protože málo jíte a málo se hýbete, takže nemáte žádné svaly a žádnou energii z jídla.

72mona3*
hodnocení

1x

A co celiakie - alergie na lepek? Jedním z příznaků je právě nedostatek energie. Mona

hodnocení

1x

A Ty už nežiješ s rodiči? To si tě vůbec nevšímají? Nedovedu si to představit. Také jsem vychovala děti a určitě bych si všimla, že je s mým synem něco v nepořádku, nebo by se mi sám svěřil a já bych to rozhodně řešila s ním. Tak to řekni doma, že ti je špatně. Přece jim to nemůže být jedno. Nejsi ještě plnoletá, oni se mají o Tebe starat a ne abys sama chodila po doktorech, nechávala si to pro sebe, nebo to musela řešit s cizími lidmi na poradně.

ncl

V jejím věku by se o ni rodiče starat měli a rozhodně by jim nemělo být lhostejné její zdravi. Pokud se s tím co zde popisuje rodičům ještě nesvěřila tak by se jim s tím svěřit měla a ti by se ji měli snažit pomoct. Myslím si, že 14 let je dostatečný věk na to aby někdo v tomto věku mohl chodit sám k lékařům. Pokud ale její zdravotní stav není dobrý a nezlepšuje se tak by snad někdo z jejích rodičů mohl s ní k lékaři zajít a domáhat se tam nějaké lepší a účinnější léčby jejích dcery. Mám ale dojem, že ani rodiče nemusí nic zmoct když ze strany lékařů není příliš vůle s tím něco více dělat nebo jsou omezování různými omezeními bránícími jim v lepší nebo účinnější léčbě.

hodnocení

0x

Bylo by dobře, kdyby se tvůj lékař podíval na železo v krvi a taky na štítnou žlázu. *hej* Máš menzes? Silně krvácíš?

katarz
hodnocení

Tak středně. Jak kdy.
K lékaři mám v plánu jít, ale má dovolenou. A hlavně moje doktorka je dobrá když nic nechcete řešit, to i já bych mohla dělat doktorku :D

krasula
hodnocení

0x

Podobné stavy popisovali v jednom časopise, že doprovázejí nějaké parazity v těle. Vyhledej si na internetu stránky o přístroji Bicom. V každém kraji s ním někdo pracuje. A určitě se objednej . Něco to stojí. Ale určitě to rodiče dají, i když se o nich nezmiňuješ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]