Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oderka na malicku

Od: sa* odpovědí: 7 změna:
Ahoj ,hrozne me boli malicek od bot a podle me to je oderka neviim kde jsem udelala chybu a ani jak ji napravim prosim odepiste dekuji ps:jeste posilam fotku
Oderka na malicku

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

2x

Tak to dopadá, když se boty (hlavně nové) nosí na boso, nebo nejsou kožené a hlavně, když nesedí šířka. Noha se potí, v těsných místech dochází ke tření, vzniká puchýř a výsledek...něco jako na fotu. Takže to jsou chyby, kterých se vyvarovat. Když už si koupíme takové boty, rozhodně vždy s sebou nosit náplast. Jak někde něco začne dřít nebo pálit, hned zalepit a nečekat, až se z toho stane takový kráter. Počkejte, až se vám to zahojí (viz. rady výše) a pak si botky zase vemte, ale už rovnou s přelepeným prstem. Pokud bota není kožená, tak ani nijak výrazně nepovolí. Mona

cesmina*
hodnocení

1x

Na oděrky používám Bepanthen plus hojivá mast .Je desinfekční.Některé nové boty mě taky odřou.Tak v nich chodím a časem se vytáhnou podle mé nohy.

doplněno 03.09.15 16:33:

Do té doby mám to místo zalepené náplastí s polštářkem.

sa*
hodnocení

A to vas to neboli? A za jak dlouho sednou
cesmina*

U mě to bývá pata.Tak si ji podložím v botě třeba pap.kapesníčkem.Patu si pořádně zalepím a boty mám během pár nošení vytáhlé.Trochu to bolí ale vydržet se to dá.Nenosím je celý den a pro mě je zubař horší než odřená pata.

hodnocení

0x

To je opravdu ošklivá oděrka. Chybí kus kůže! Nemáte doma nebo babička něco, čemu se říká krytí? To by na tohle poranění bylo nejlepší. Říká se, že na mokré se má dát mokré nebo mastné a na suché zásyp. Já bych na tohle dala tenkou vrstvičku nějaké hojivé masti a přelepila bych to. Když už nic jiného, tak oční mast Optalmoseptonex. Jen aby se to nepřilepilo na gázu.*hej* Jestli doma nic nemáte, zaběhni do lékárny, ať ti dá lékárnice.

sa*
hodnocení

Dobre a co o ty boty? Jsou nove a nevim co mam ted delat

krasula
hodnocení

0x

Já bych ránu nechala větrat.A jestli to půjde, i na sluníčko. Pár dní nosit sandály. Jen hlídat, aby se nezanítila.Pak teprv nějaké masti. Musí se vytvořit nová kůže. Pod náplastí to bude mokvat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]