Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vliv na výsledek IQ testu

Od: tom123* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

mám dotaz ohledně IQ testu lépe řečeno okolní vliv na jeho výsledek. Uvedu příklad, člověk se rozhodne si udělat IQ test, termín bude třeba za 14 dní, během toho nastane nějaka stresová situace, třba něco v rodině, přítel/přítelkyně se s dotyčným rozejde nebo zkrátka nic se nestane, ale pouze se tu noc před IQ testem blbě vyspí nebo cestou bude svědkem nějako menší dopravní nehody nebo cokoli jiného. Může to nějak ovlivnit výsledek IQ testu? Myslím nějak zásadně i třeba jen to, že se člověk blbě vyspí a je unavený.

Díky za reakce.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ano, nedostatek soustředění se může projevit. Ale myslím, že nadprůměrný člověk dá nadprůměrný výsledek i tak (a naopak, samozřejmě), Otázka je, jak moc je pro vás rozdíl třeba mezi 135 a 145 zásadní.

tom123*
hodnocení

díky za reakci, pro mě osobně to žádný rozdíl není, myslím si, že hloupý nebo chytrý člověk se pozná během několika okamžiků i bez IQ testu :) Jen jsem měl volnou chvilku, tak jsem nad tím tak přemýšlel, jestli to lze nějak zásadně ovlivnit.

majsterjoe*

Já osobně si myslím že během okamžiku nemáte šanci zjistit jak moc chytrý daný člověk může být, a už vůbec nemůžete člověka zaškatulkovat do určité kategorie IQ.

tom123*

Já to nemyslel tak, že poznám jestli má IQ 130 nebo 150, abych uvedl příklad, pokud člověk něoc jen papouškuje a tvrdí o tom to a to, protože to támhlě někde vyčetl nebo viděl ve filmu a realita je úplně jinde, přes to ten člověk to dál papouškuje, je to pro mě hloupý člověk...

vilik*
hodnocení

0x

On může mít vliv i momentální pocit, třeba teplo v místnosti v kombinaci chtění na záchod. Testy, které jsem absolvoval na škole na PC, dokázaly i ukázat, kde se člověk zasekl. Jasně jsem viděl, kdy jsem si při testu říkal, že už mě to nebaví a chci pryč. Jinak testy se sestavují jako průměr ve více oblastech, například logika, verbální schopnosti. V každé z nich může být kdokoliv podprůměrný, i když v ostatních vyniká. Další možný test je na emoční inteligenci. Takže ten, co šmahem někoho odsoudí po prvním dojmu, asi také nebude nějak na výši. Jak třeba na takového člověka působí ten anglický slavný fyzik, vozíčkář?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]