Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je nějaká alternativa pro to aby zubař vytrhl nerv z kanálku a zmrtvil ho, pak kanálek vyčistil a definitivně vyplnil. Výsledek tedy mrtvý 1 kořen?
Tedy jeslti se úspěšně třeba neděje nějaká léčba, že se vyvrtá korunka zubu a nějak se vyléčí zánět nervu a zub se vyplní a uzavře?
vytržení zubu nevidím jako dobré řešení a ten kanálek + úkony by mě stál asi 6000 Kč komplet za ten jeden zub. s tím že si nejsem jist zda by nebyl v budoucnu potřeba udělat podobně i další kanálek ve stejném zubu
děkuji
Ne, jiný kanálek v zubu není, jen ten jeden. Když zub není úplně zničený a nezůstal z něho jen kousek, zubař vyrobí bílou blombu, třebas i rozsáhlou, a zub může fungovat po mnoho let. Časem, ale dlouhým časem, cca 10let, ztmavne, ale je. A pak je druhá alternativa. Místo blomby příjde korunka, z různého materiálu. A právě tam je rozdíl v cenách. Můj zubař u korunky začal na 4.000kč a po diskuzi mi ji udělal na erár, na pojišťovnu a zaplatila jsem 500. Je potřeba se bránit. S úsměvem, v klidu, ale nedat se!
1 kanálek s úkony by Vás stál 6 tisíc? A to jsem si myslela, že můj zubař je moc drahý. A jak víte, že se jedná pouze o jeden kanálek? V zubu jich máte od jednoho do pěti, záleží o jaký zub se jedná. Mě tedy vždy, když mě bolí zub vyčistí všechny kanálky najednou.
je možné, že to bude i s korunkou... Také jsou prý dva druhy plnění kanálku, částečné hrazené pojiš´tovou a celkové za příplatek..
Opravdu? O plnění kanálků hrazených pojišťovnou bych se docela ráda něco dozvěděla, nevíte kde bych to mohla zjistit? Za poslední rok jsem byla 3x na čištění a plnění kanálků a opravdu mne nebaví pokaždé platit 2800,- Kč jen za to. Nehledě na to, že moje šestka vpravo dole má pouze už jen jednu stěnu zubu a měla jsem dostat korunku s čepem, což by bylo o další minimálně 3 tisíce navrch, tak jsem požádala svého zubaře o nějaké jiné řešení. Všechno jde když se chce. Zub mi celý dostavil čímsi, vypadá to jako šedivá plomba a stálo to nakonec jen 800kč, ale je to pouze provizorní řešení na pár měsíců či let, korunce se stejně časem nevyhnu. Takže pokud Vám jde o finanční stránku, určitě se nebojte zeptat svého zubaře, zda jsou i jiné možnosti.
zubař mi to říkal jako pojištěnci VZP. Zde je seznam výkonů, které VZP pojišťovbna proplácí. Nevím však který z nich by se na to mohl vztahovat. Zubař asi má extra poplatek za materiály, které používá. Třeba je několik typů zubních korunek které so po zákroku použijí a ty mají různou cenu a také "výdrž"než se omelou. Třeba: fazetová, metalokeramická a keramická (od nejlevnější k nejdražší), každá stojí několik tis. kč..
doplněno 04.09.15 09:46:typy korunek a jejich životnost: zuby.cz/...
Moc děkuji za seznam, ale nevidím v něm nic podobného endodoncii, takže o úhradě docela pochybuji a pokud ano, tak to bude nejspíš směšná částka, že pacient si stejně větší procento uhradí sám ze své kapsy. Typy korunek moc dobře znám, sama mám již 4 a každou jinou
z VZP mi paní napsala, že skutečně u endodoncie ("ošetření kanálků") hradí VZP Standard, Nadstandard pak není doplatek ale pacient hradí celé ošetření kanálků ze svého. Můj zubař tedy říkal, že první část kanálku hradí pojištovna. Jinak pokud použije zubař nějaké nadstandardní materiály (počítám na to plnění kanálků apod.) tak se na to pojišťovna nehradí.
Trošku nerozumím. Když se vytáhne nerv a ošetří kanálek, pak zůstane nevzhledný zbytek, jakýsi pahýl zubu. A to už je další akce. Korunka, která na zbytek zubu příjde naaplikovat. Podle paní z pojišťovny to vyznělo, že zubař kanálek ošetří a na zbytek zubu se vykašle? Ale to ne! Korunka nebo jiná náhrada, to je další činnost, má to jiné číslo a jiné plnění. Tam se se zubařem musíte dohodnout, co a za kolik udělá. Kdybychom si měli nechávat jen pahýlky, to by teda bylo! Hrůza! Je mnoho těch, kteří penězi neoplývají a přece mají zuby a ne hřbitov v puse.
JJ taky si myslím, že se jedná o zub s jedním kanálkem. Jinak se totiž čistí všechny kanálky najednou. V zubu byl pravděpodobně zánět a zub Vám odumřel. V kanálku máte "mrtvou" tkáň, která se musí vyčistit a zub bude moci ještě dlouho sloužit. Čištění kanálku u mého zubaře stojí 800 a když jich zub má víc, tak jeden 600. Takže si také myslím, že nejnákladnější na opravě Vašeho zubu, musí být právě ta korunka. Pak se zkuste domluvit se zubařem na nějaké alternativě poměr cena/výkon, která Vám ještě bude vyhovovat..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.