Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
Začalo to na druhém stupni základky (asi 6. třída) - nevím proč, ale kamarádi se se mnou přestali bavit. Dřív jsme se bavili hodně, chodili jsme i ven, ale najednou nic. Tím jsem se trochu uzavřel do sebe, ale fajn, nějak jsem to přežíval. Horší bylo, že mě v 8. třídě začal šikanovat jeden kluk. Dával mi pěstma, nadával mi, flusal na mě, ponižoval, čmáral na věci atd. Z toho jsem začal mít i stres a deprese (projevovalo se to tak, že jsem cítil úzkost když jsem měl jít do školy, až jsem z toho zvracel a bolela mě hlava) + jsem se uzavřel ještě víc než předtím, dokonce jsem myslel i na sebevraždu (psychicky mi pomáhala kamarádka z druhýho konce republiky se kterou jsem si chatoval na FB, měla podobný problém). Dokonce se mě musely zastávat holky když jsem z toho brečel. Nemělo cenu to někomu říkat, ze základky ho vyhodit nemohli a ještě by se to zhoršilo kdyby se to dozvěděl. Pak chodil asi měsíc do 9. třídy (pořád mi dělal to samé) a zbytek roku jsem ho pak už neviděl.
Přišel jsem na střední a trochu se to zlepšilo. Spolužáci skvělí, dá se s nimi vycházet, nikdo nikoho neponižuje a držíme při sobě. Ale byl pro mě horror jet na adapťák a během roku přednášet referáty před celou třídou ikdyž vím, že jsou spolužáci fajn.
Bohužel ve mě ale něco pořád zůstalo - nevím o čem se s kamarády bavit, koktám a klepu se když mám něco vykládat před třídou, když jdu se psem (bydlím v paneláku) tak čekám až všichni z chodby odejdou a pak teprve jdu ale to co mě nejvíc trápí je komunikace. Nevím o čem se bavit, nedokážu se dívat do očí (bohužel ani na nos) atd.
Nevíte jak bych se mohl "spravit" abych byl jako ostatní? Už nechci být "ten mimo"...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.