Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

EUR účet

Od: dull odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

prosím o radu, kde si založit EUR účet. Potřebuji jen, aby na něj 1x za měsíc přišly peníze a ty bylo možné v EUR vybrat. Nic jiného není třeba, samozřejmě s co nejnižšími náklady. Děkuji.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mám eurový účet v České Spořitelně, chodí mi tam důchod. Ale určitě Vám ho udělají i v jiných bankách. Já mám tak zvaný terminovaný účet. To znamená, že můžete vybrat eura pouze jednou v týdnu a to v den, který Vám určí banka. Jinak musíte mít na účtě nepřetržitě minimální částku, u mne to je tři sta euro a to je také základní vklad, při otevírání účtu. Pokud vybíráte, nebo převádíte jakoukoliv částku pouze v tomto dnu, tak je to naprosto zdarma. Ani za vedení účtu nic neplatím. Když chci udělat převod eur na svůj běžný účet a samozřejmě v korunách, je to devizový převod a kurz eura je příznivější. Dostanete víc, než kdybyste měnil u pokladny eura za koruny. Já si teda eura většinou vybírám, protože mám na ně odbyt soukromý. Samozřejmě, že si můžete ze svého konta vybrat eura i v jiné dny, ale to už platíte polatek. Já mám vybírací a bezplatný den středu a věřte mi, že mi to nikdy nedělalo nejmenší problém. Jde jenom o zvyk. Nakonec si můžete vybírat každý týden, tak to opravdu není nic, co by mne nějak zatěžovalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kurz eura

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]