Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chodím do 7. třídy a tak trochu řeším vztahy ve třídě. Jelikož se učím ,,dobře,, a nikdo to nechce pochopit, kromě jedné holky. Ta se brzy stala mojí nejlepší kamarádkou. Celý rok jsme byly v pohodě, ale poté jsme se začali strašlivě hádat. O prázdninách jsme spolu jeli na tábor a ona se se mnou nebavila, vyhýbala se mi a byla na mě zlá Ale snažím se být sama sebou, což mi občas hodně pomůže.
Nyní je nový školní rok a k nám přibyla jedna nová žačka. Nutně potřebuji kamarádku, které se mohu svěřit a dělat i blbosti :D Ale nikdy nevím jak začít Absoolutně nevím co jí říci a to Vás prosím. Poraďte mi
Předem DĚKUJI za odpovědi
Niki
Ahoj. Niki, nová spolužačka se rozkoukává a třeba by uvítala, kdyby někdo udělal ten první krok. Začni třeba ráno pozdravem, řekni jí své jméno a zeptej se jí, jestli by se nechtěla s Tebou blíže seznámit. Že byste se mohly třeba po škole jít projít a popovídat si spolu. Myslím, že by to mohl být dobrý začátek nového přátelství. Ono i přátelství se musí pěstovat..Pokud se cítíš sama, co kdyby sis třeba začala psát deník? Někdy to člověku pomůže, když se cítí sám a je plný něčeho, s čím se nemá komu svěřit. Třeba i to Ti může pomoci, když se z toho vypíšeš, než si najdeš skutečného kamaráda, který by Tě vyslechl, poradil, podpořil...Na dělání blbostí jistě najdeš časem více kamarádů, než na to svěřování se. Ale tak to prostě chodí, ne každý umí být dobrý posluchač, takže si z toho nic nedělej.
Nikolko, nejlepší kamarád, kamarádka není jen na svěřování. Může se stát, že ji svým stěžováním, fňukáním, žalováním, úplně umlátíš. Nedáš ji prostor k jejímu povídání, neděláte nic jiného, než se se svěřuješ a pláčeš. Musíte dělat spolu mnoho věcí, jinak se ti bude vyhýbat a utíkat před tebou. Velice často se stává, že někdo nedělá nic jiného, než pořád dokola řeší nějakou věc. Za dlouhou dobu nevyřeší a povídá přesně to, co na začátku. Vlastně neřeší, jen si stěžuje. To je pak na grc. Kamarádství musí být pro radost, kdy spolu blbnou a dělají spolu holčičí věci. Ale vztah musí být vyrovnaný. Oba/obě musí být na stejné pozici, se stejnými právy a stejným přístupem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.