Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
předvolala si mne paní obvodní lékařka na preventivní prohlídku, poprvé za tu dlouhou dobu, co u ní jsem evidovaná. Jsem u ní od 20 let. Je mi nyní 37 let.
Je to normální? Nějak se mi to nezdá. Pacientů má hodně. Děkuji za odpovědi.
Souhlas - je to normální. Můj poslední doktor si takto ověřoval "mrtvé duše" - když tam někdo 3-5 let nebyl, zjišťoval si, jestli náhodou neinkasuje za registraci neoprávněné peníze.
Obvodní lékař totiž za evidenci obdrží měsíčně nějakou sumu.
doplněno 01.09.15 19:55:třeba jen má známého truhláře a chce vzít míry na rakev
Dobrý den, proč by to nemělo být normální? Ale, může být rozdíl, zda jde pouze o informaci, že preventivní prohlídka je žádoucí a pacient za ní neplatí nebo máte to předvolání na konkrétní den. Zřejmě dostala paní doktorka nějaký impuls od zdravotní pojišťovny nebo to vyhodnotila z Vašeho věku a zdr. stavu. Jinak, např. VZP rozesílá také dopisy a zve na preventivní prohlídku (rakovina prsu nebo konečníku). Zdravím!
doplněno 01.09.15 19:45:zuhud - jak je již uvedeno, tak povinné to není. Možná jen paní doktorka potřebuje obnovit podpis na tom papíru pro zdravotní pojišťovnu. Zajděte tam a uvidíte.
doplněno 01.09.15 20:05:Bezplatná preventivní prohlídka je po dvou letech. Můžete chodit častěji, ale zaplatíte si ji.
No nevím: volala jsem o co jde, na žádance nebylo nic napsáno a zatrhnuto. A do telefonu mi jenom sestra řekla, že jde o preventivní prohlídku, a že se mám dostavit, že nemusím hned, ale mám se dostavit. Tak mi to vrtá hlavou.
No právě: Je to poprvé po 17 letech, a nebylo nic zatrženo, a ani nic připsáno, například nalačno, moč atd. Ani vypsaný termín, hodina, nic. Jenom ta žádanka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.