Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Preventivní prohlídka

Od: zuhud® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

předvolala si mne paní obvodní lékařka na preventivní prohlídku, poprvé za tu dlouhou dobu, co u ní jsem evidovaná. Jsem u ní od 20 let. Je mi nyní 37 let.

Je to normální? Nějak se mi to nezdá. Pacientů má hodně. Děkuji za odpovědi.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Souhlas - je to normální. Můj poslední doktor si takto ověřoval "mrtvé duše" - když tam někdo 3-5 let nebyl, zjišťoval si, jestli náhodou neinkasuje za registraci neoprávněné peníze.

Obvodní lékař totiž za evidenci obdrží měsíčně nějakou sumu.

doplněno 01.09.15 19:55:

třeba jen má známého truhláře a chce vzít míry na rakev *smich*

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, proč by to nemělo být normální? Ale, může být rozdíl, zda jde pouze o informaci, že preventivní prohlídka je žádoucí a pacient za ní neplatí nebo máte to předvolání na konkrétní den. Zřejmě dostala paní doktorka nějaký impuls od zdravotní pojišťovny nebo to vyhodnotila z Vašeho věku a zdr. stavu. Jinak, např. VZP rozesílá také dopisy a zve na preventivní prohlídku (rakovina prsu nebo konečníku). Zdravím!

doplněno 01.09.15 19:45:

zuhud - jak je již uvedeno, tak povinné to není. Možná jen paní doktorka potřebuje obnovit podpis na tom papíru pro zdravotní pojišťovnu. Zajděte tam a uvidíte.

doplněno 01.09.15 20:05:

Bezplatná preventivní prohlídka je po dvou letech. Můžete chodit častěji, ale zaplatíte si ji.

hodnocení

0x

no myslím, že povinné to není

hodnocení

No nevím: volala jsem o co jde, na žádance nebylo nic napsáno a zatrhnuto. A do telefonu mi jenom sestra řekla, že jde o preventivní prohlídku, a že se mám dostavit, že nemusím hned, ale mám se dostavit. Tak mi to vrtá hlavou.

Co Vám proboha vrtá hlavou?
Lékaři si inkasují slušný peníz za každého pacoše,kterému udělají preventivku.
My chodíme 2x do roka.
Prohlédne srdíčko,změří tlak,zeptá se,zda Vás něco netrápí...Než se rozkoukáte,tak jste venku...Je to ve vašem zájmu a je to Vaše zdraví,tak o něj pečujte.
Máme pouze jedno !
Jo,ještě bude chtít moč a krev.

Můj doktor dělá preventivku jednou za dva roky.

hodnocení

No právě: Je to poprvé po 17 letech, a nebylo nic zatrženo, a ani nic připsáno, například nalačno, moč atd. Ani vypsaný termín, hodina, nic. Jenom ta žádanka.

Tak by snad bylo záhodno,kdybyste se po 17ti letech nechala prohlédnout.
Skočte si tam,není se čeho obávat !

dfjrdjtdzjtf
hodnocení

0x

Na preventivní prohlídku byste měla chodit 1x za 2 roky. Je to jen a jen ve vašem zájmu. Ranní moč s sebou a přijít ráno na lačno (budou vám brát krev).

72mona3*
hodnocení

0x

Nevím, kdy jste tam byla naposledy (vím jen, jak dlouho jste u ní evidovaná), ale zkuste zapátrat, jestli nepotřebujete obnovit očkování proti tetanu. Já zjisila, že jsem byla naposledy očkována v roce 91 *hi*a už na tom pracuji... Mona

duxhal
hodnocení

0x

na preventivní prohlídce jsem nebyl od nějakých 16 let ,čili už 10 let , co je běžné?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]