Nejste přihlášen/a.
Ahoj, je možné se něják stát skautem, pokud mi je 20 let? Je mi to trošku blbý, připadám si starej :D ale představa být skautem mě připadá jako supr volnočasová aktivita.. poznat nový lidi apd.. Nemám s tím žádné zkušenosti, doteď jsem byl víceméně gaučovej typ..:D Něják se nudím a rád bych touto cestou poznával nové lidi
Navštivte oddíl Skautů ve vyšem bydlišti, poradí. Osobně tak "starého" skauta co by teprve začínal neznám. Nechápu co od toho čekáte a nevím, zda vás ti co tam jsou organizovaní od mala vůbec mezi sebe přijmou. Ve vašem věku už se skauti stávají minimálně instruktorem oddílu a něco o tom ví, mají za sebou mnoho táborů. Za mého mládí byl pionýr, většina šla už od Jisker a neumím si představit co bych tam ve 20ti letech dělala, od 16ti jsem byla na táborech instruktor, od 18ti vedoucí oddílu, semnou si nikdo "nehrál" měla jsem na starost 10 - 15 dětí. Nejstaršího skauta co znám byl pan Foglar ale u něj to byla spíš diagnoza. Zkusila bych něco méně organizovaného.
U skautů věk neřeší. Kamarád je ve věku 50 let a i dcera mé přítelkyně vede skauty a "věkovité" členy, kteří by pomohli na táborech a akcích jen uvítají. Samozřejmě musíte počítat s tím, že se budete aktivně podílet na výchově a péči o mláďata. Stačí se obrátit na místní organizaci. Ti lidé jsou fajn a nekoušou.
Před mnoha léty mi jedna paní vyššího věku nabízela, že k nim můžu vstoupit do oddílu. Měla jsem velký zájem, protože v době mého dětství a mládí byl pro mne skaut nedostupný. Sice existoval pod hlavičkou turistických oddílů, to jsem nevěděla. Byla by to hlína, skautka ve věku 50 let. Z toho plyne, že asi není věkové omezení pro vstup do skautu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.