Dobry den,jiz 4mesice me boli v oblast zeber na leve strane a nekdy bolest vystreluje smerem k pupku.bolest je spise neprijemna,ne nijakvyrazna,ale neustupujici a trvala.byl jsem na vysetreni krve,tam vse ok,rtg plic,srdce patere i primo tohoto zebra a na ultrazvzku,vse v poradku.nekdy mivam stav,ze mamhajoby vystouplouchrupavku na zebech,kterapo dotyku a zmacknuti pruzi.mam strach,sbych nemel nejaky vazny problem,protoze je to opravdu velmi neprijemne a obtezujici.pokud ma nekdo nejaky nspad budu rad za cokolic.dim martin
To se divím, že nezmiňujete v té řadě vyšetření trávicí soustavu. Konkrétně tlusté střevo a dvanácterník, které se do těch míst promítají. A nebo brániční kýla? Nebo něco s pohrudnicí? Já bych šla určitě k lékaři znova. Něco vyloučili, tak ať hledají dál.Jsou další diagnostické metody. A taky sledujte, zda nemáte zároveň i jiné příznaky / teploty, zácpa nebo naopak ,únavnost, pálení žáhy, bolesti při určitých pohybech větší, dušnost.../
sanches
Dekuji,no k travici soustave...vysetreni zaludku probehlo,dvanacterniku tez, byl mi zjisten akorat nejaky reflux.jenzevty se pry projevuji jen po jidle.bolest mam uz kdyz se probudim.nejhorsi je to asi kdyz si lehnu,natahnu se a dam su ruce pod hlavu.zachvilu me to tam zacne jakoby tahnout.nejhorsi je ze uz sem prolital mnoho vysetreni a uz ani ja ani moje mudr nevime kam dal.jeste me napadla treba slinivka,nebo slezina,ci jatra,ale podle ultrazvuku vse nezvecene a bez nalezu.dnes mi zustal prave jen tato problem,driv sem byval hodne bledy,zvracel a hlavne behem tydne shodil 8kg,ale uz je mam zpet,nejsem bledy,ale tato bolest me bohuzel neopusila.
To je zajímavé, myslím ta bolest v závislosti na poloze. Není to nějaký svalový úpon? Když zvednete vleže na zádech hlavu, tak zapnou břišní svaly. Nemusí to být ty povrchové. A nebyl tam někdy úraz? Když dlouho na bolestivé místo tlačíte prstama /akupresura/, mění se nějak bolest? Ustupuje? Nezačne Vám škroukat v břiše? Dá se to vůbec?
sanches
Jsou polohy,ktere jsou lepsi a ktere jsou horsi,myslim si ze je to zavisle na poloze,podle neurologa a moji obvodni mudr by mohlo jit o bolest od patere,ale ani cviceni a ani rehabilitace mi nepomohli.obcas mi prijde jakoby po stene hrudniku,jakoby kdyz jedu po obvodu,ze mam vystouplou po delce cca 10 cm chrupavku.kdyz ji zmacknu,lupe v ni.je to pruzny pohyb,na druhe strane zebra problem nemam a ta asi chrupavka tam vubec neni patrna.mam prave strach ze mam treba otekly nejaky organ,ktery tam tlaci zevnitr,nebo treba nejak porusena ta chrupavka,ci jeji zanet?nejhorsi je ze dojgu na ultrazvuk a uplne citim kdyz si lehnu,tak ta bolest zajde jakoby pod zebro,kde samozdrejmne doktor nic nevidi.myslite ze MR by stala za zvazeni?prijdu si jak hypochondr,uz jsem zkousel i komplexni lecbu,ale ani ma tomto stroji nic neprokazano.sem v koncich
Já mám pocit, že problém je v upnutí bránice. Možná brániční kýla?
sanches
Dobry napad,zkusim o tom neco najit.Myslite, ze branicni kyla by mohla byt tak skryta,ze by nebyla videt n ultrauvuku,rtg a nemela by moc vlivu na vysledky krve?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.