Nejste přihlášen/a.
Na stránce en.wikipedia.org/...
Je například u Dominant Major (Dur) zápis 0 4 7, který chápu, ale zajímalo by mě, co značí písmena t, e
např Minor seventh chord 0 3 7 e(si ho můžete na té stránce najít). Napadlo mě eleven, ten, aby to bylo jednopísmenně, ale to není ono.
teda to je ale zápis. Tak zapisovat akordy můžou snad jenom nějací mistři kybernetiky anebo roboti.
Já jsem vyluštil, že e znamená velkou septinu a t malou.
*
zápis 0 3 7 e možná znamená základní mollový akord s přidanou velkou septimou (cmi7+)
zápis 0 3 7 t možná znamená základní mollový akord s přidanou malou septimou (cmi7)
zápis 0 4 7 t možná znamená základní durový akord s přidanou malou septimou (C7)
zápis 0 4 7 e možná znamená základní durový akord s přidanou velkou septimou (Cmaj7) atd.
Ale píšu že možná znamená, protože tak psané akordy jsem ještě neviděl.
jj, asi to tak bude.
e znamená eleven nebo eleventh, jedenáctý půltón, po česku velká septima
t znamená ten nebo tenth, desátý půltón, po česku malá septima.
A ještě něčeho jsem si všiml. Se mi zdá, že na oné wikipediánské stránce jsou v některých zápisech chyby. Například desáty zápis shora mi připadá nějaký divný. Si myslím, že tento akord měl být popsaný jako 0 t 2 5. Tóny 4 7 v něm nevidím.
doplněno 02.09.15 08:47:ale ne. Tato věc není tak pekelně složitá jak se zdá, logika je železná a výjímky neexistují. Na dolním řádku osnovy vidíte basový klíč a notu C. Na horním řádku osnovy je houslový klíč a za ním noty Hes, D, F.
Když je zahrajete dohromady, dostanete akord C, Hes , D, F. - 0 t 2 5
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.