Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, už jsem z toho zoufalá a instruktor říká, že po tolika hodinách by mě měl už jenom zkoušet, že by mě rád chválil, ale nemá za co. Prý je z toho na prášky a má co dělat, aby na mě nekřičel. Mám odježděno přibližně 22 hodin a stále mi nejdou křižovatky - nevím kam až a jak si najet, občas si neuvědomím, kdo má přednost (hlavně u značek s dodatkovou tabulkou), zapomínám na přednost zprava atd. Podle instruktora je to tím že se neučím, ale teorii ovládám bez problémů i ty křižovatky mi jdou, ale ve skutečnosti ta křižovatka vypadá úplně jinak než na obrázku. Když si křižovatky projíždím na google tak taky nemám problém. Myslíte, že se tohle dá naučit nebo se na to mám vykašlat s tím, že jsem vyhodila 10 tisíc? A další můj problém je, že si prostě nejsem schopná uvědomit, že jsem v kopci a musím použít na rozjezd ruční brzdu. Auto prý ovládám podle instruktora celkem slušně - nechcípe mi to, umím řadit.
Sedni do auta z někým kdo to umí a koukej se. Mám ŘP na traktor + motorku, na SZTŠ to byl jeden z povinných předmětů jinak tě nepustili k maturitě. Na auto ŘP nemám, zkoušela jsem řídit ale neúspěšně a chtěl-li manžel popojet po dvoře povolal dceru co byla děcko, ta v 15ti dělala ŘP na pionýr-jezdila, v 18ti na auto- jezdí. Prostě někdo se jako řidič narodí a někdo, jako třeba já, se řídit nenaučí jelikož k tomu nemá vztah. S tím traktorem jsem jela asi 2x po poli a na motorce seděla jen když jsem ŘP dělala, bojím se i pionýru. Problém je, že se bojím i el. invalidního vozíku a tak se dřu na mechanickém. Manžel říká, že řídit se naučí i cvičená opice, já jsem prý vyjímka. Snaž se, raděj si zaplať jízdy navíc, budeš s autem soběstačná a nebudeš muset čekat až tě někdo někam zaveze. Dva lidi co jsou antitalenti jako já přece na světě nemohou být. To zvládneš!
dobrý den, někdo to umí skoro sám, někdo ne, sestra udělala autoškolu až na posedmé (urazila zrcátko, narazila do traktoru, nezastavila na stopce, narazila do auta na semaforeh..).. bohužel ale je to lepší, než vypustit špatného řidiče do ulic.. Opravdu se učte všude , já si po druhé hodině v autoškole všimla, že se koukám na značky, na každé křižovatce koukám, kdo má přednost, někdy i v obchodě, když jde někdo z prava, tak mu dám přednost..
.
Kde dělát autoškolu? Ve větším městě?
doplněno 31.08.15 21:43:Já bych s ní ani za boha nejela..poprvé jsme dělaly autoškolu spolu a instruktor říkal, že mu s ní zbělaly vlasy.. já udělala napoprvé, ona na posedmé - ona se nebojí jezdit, já ano
pokud ovládáš auto slušně, tak proč se chceš na to vykašlat!? Popros někoho z rodiny, přítele, kamaráda, kamarádku a zkuste si zajezdit.
Rozjezd na ručku se v pohodě naučíš, chce to jen cvik. Ono každé auto se při ručce chove jinak. Takže ti to pár krát chcípne ale pak to bude ok.
A pokud na tebe instruktor neřve, tak to máš ještě fajn. Na moji kamaráku řval neustále a vždy měla slzy na krajíčku a celkově byla rozhozená... tak jsme sedli do auta, zajeli na staré parkoviště a učili se. Výsledek byl ten, že ji instruktor řekl, že ten řev za to stál, že už se zlepšila a udělala autoškolu napoprvé.
Tož tak holka, nevěš hlavu a koukej to dodělat.
Já bych v tomto případě raději vzdal. Kolik se stává dopravních nehod plynoucích z neznalosti a nezkušenosti? Nechtěl bych tě nikdy potkat v autě, abys náhodou na křižovatce nezapomněla dát přednost mě nebo nějaké rodině s dětmi.
Bohužel neuznávám to, že každý se to naučí. Nezlobte se na mě, ale pokud má někdo končit autoškolu a zapomene na přednost zprava!, tak by neměl na silnici dělat. Kolik nehod se ti bude muset stát, abys na to nezapomněla?
Můj názor je, že by autoškoly měly být přísnější, aby řidičák neměl každý, pak to totiž na cestách vypadá jak to vypadá. Dle popisu bys za volantem ohrožovala ostatní a proto s tím má instruktor problém!
Chtě nechtě musím souhlasit s rádcem nade mnou. Je jen otázka času, kdy udělá člověk, který neumí řídit, někoho moc nešťastným. Pokud ti to nejde, tak znovu. Třeba celou autoškolu, když to jinak nepůjde. A znovu. Jezdit s tátou, dědou, bráchou, přítelem na polňačce, než budeš bezpodmínečně! ovládat auto.
Potkat se na křižovatce s řidičem-nováčkem, který neví, kam se zařadit a občas zapomene dát přednost, je průser.
Elisko nevzdávejte to ! Já jsem chtěla jezdit náklaďákem a když jsem si dělala autoškolu na C, tak jsem byla největší kopyto na jízdy, dokonce jsem byla tak zoufalá, že jsem seděla doma na stoličce a vařečkou se učila řadit. A nakonec jsem se 18 let živila jako řidička náklaďáku. To samé na motorce. Vzala jsem si do hlavy, že si ji koupím. Při první jízdě na motorce jsem to složila na první křižovatce ( mimochodem učitel odskočil zhruba na 3 metry ještě než motorka dopadla !) a druhou hodinu mě učitel autoškoly nechal dělat kolečka na dvoře firmy za obrovského nadšení všech adeptů autoškoly, kteří čekali na hodinu. Teď už mám čtvrtou motorku a přestože je mi 50, tak mě pořád baví jezdit a jezdím bez nehod. Neboj, všechno se naučíš, když budeš chtít.
Opravdu existují lidi, kteří se nikdy řídit nenaučí. V rodině máme několik žen, které sice udělaly ŘP, ale jezdit se bojí.
Nicméně po 22 hodinách jízd, se nedají dělat žádné závěry. Já jsem měla štěstí na učitele, který byl děsný flegmatik. Nerváka bych vedle sebe nesnesla, protože i tak je člověk (nebo já) nervozní a když je i učitel, je to vražedná kombinace. Takže pokud můžeš, tak ho změň. V autoškole na motorku, jsem první hodiny absolvovala s majitelem autoškoly. Neustále na mě hulákal nějaké pokyny a stále mi opakoval, jak to dělám úplně špatně a jak to dělá on, který to fakt umí.. když už nevěděl jak na mě, tak se zeptal. Řekla jsem, že jsem typ člověka, který si na všechno prostě musí přijít sám. Tak mi dal jiného instruktora, flegmouše, se kterým jsem prostě jen jezdila a ejhle, ono to najednou šlo
Řídit není věda, tak k tomu tak přistupuj. Pokud nevíš nebo si nejsi jistá, hned se ptej instruktora na to, co ti není jasné. On je tam od toho, aby ti poradil a je to ideální příležitost. Jak už tu někdo psal, křižovatky si můžeš cvičit i jako spolujezdec nebo nejezdíš na kole? Pro cyklisty platí předpisy stejné Většinou není pravda, že by křižovatky vypadaly ve skutečnosti jinak než na obrázku
Když se podíváš na tu dodatkovou tabulku a rozhlédneš se, uvidíš ulice vedoucí tak, jak jsou na obrázku. Možná trošku jiný úhel, ale stejný počet sbíhajících se cest. Mám kamarádku, která již jezdí delší dobu a stále ještě si v autě nahlas říká, kdo má na křižovatce přednost.. je pravda, že mě to vždy lehce znervozňuje
Chce se to nadechnout, vydechnout, být v klidu a nepanikařit. Já myslím, že jsi v provozu jen roztěkaná a nervozní a to se potom hůře soustředí a představuje. Časem ti to pak půjde samo, ani nad tím nebudeš muset přemýšlet. Je to jen o cviku, nic víc. A s tou brzdou v kopci se neboj, to si uvědomíš hned, jakmile vedle sebe nebudeš mít instruktora, který by tě zachránil a budeš stát v kopci :D Měl by tě v tom nechat vykoupat - někde mimo provoz, kde do nikoho nenacouváš.. To půjde
Zdravím,
ničeho se nebojte, tohle je problém většiny začínajících řidičů a hlavně žen, říká se tomu prostorová orientace. Křižovatky opravdu na obrázku vypadají jinak než ve skutečnosti a ve skutečnosti vypadají jinak než na obrázku. Je potřeba se tzv. otrkat v praxi. Výhodu má ten, kdo na situaci na silnici kouká jakoby z větší výšky než ze sedadla osobáku - např. řidiči dodávek, ale paradoxně i třeba cyklisté.
Nepíšete o městě, kde děláte autoškolu, ale pokud máte tu možnost - vezměte jízdní kolo a zapojte se do provozu. Kolo má jednu obrovskou výhodu - když dojedete ke křižovatce a nevíte, jak dál, prostě zastavíte u okraje silnice a můžete si to v klidu rozmyslet. Nikomu nepřekážíte jako s autem, nikdo na vás nebude troubit, že už jste měla dávno jet a že zdržujete. Prostě stojíte u obrubníku a koukáte na provoz. Vycházím z vlastní zkušenosti - vyrostl jsme ve větším (krajském) městě a už jako kluk jsem jezdil po městě na kole. Je to sice už dávno (35let), co jsem dělal autoškolu, ale dodnes si pamatuju, jak mi pomáhalo, že jsem se díky své cyklistické praxi provozu prostě nebál a místo obav nad "šrumcem" okolo sebe mohl přemýšlet a soustředit se na to, jak a kam pojedu a jaké jsou kde značky.
Ještě k těm obrázkům. Jezdím 35let, bez nehod a dá se říct, že bez nějakých krizových situací z vlastní viny. A věřte nevěřte - když mne někdo posadí nad obrázky z autoškoly a dá mi řešit situaci, budu zas naopak od vás já nad obrázkem sedět a hledat řešení, zatímco v provozu nad tím přemýslet nemusím a řešení mi naskakují zcela automaticky. Takže - zapomeňte na obrázky, žijte s provozem.
Autoškolu nevzdávejte, jen byste potřebovala jezdit s nějakým řidičem s praxí (vy byla jako spolujezdec), který bude nahlas komentovat svoji jízdu, abyste si dostala pod kůži chování řidiče. A taky třeba by vám pomohlo, když i vy budete u své jízdy "přemýšlet nahlas". Člověk (řidič) sice u toho vypadá jako blázen trpící samomluvou, ale dostává si tak pod kůži právě to rozhodování.
Hlavu vzhůru - nikdo učený z nebe nespadl, někomu to holt trvá trochu déle, než se "chytí".
Jsou prostě i lidé natvrdlí. Dobří teoretici ale jinak nešikovní. Vzdělání máte jaké? A co jiné, kolo, bruslení, plavání, ovládání spotřebičů atd? Drilem se dá mnoho naučit. Ale než někomu rozbít hubu, tak toho raději nechat, nebo to dotáhnout do konce a sama nejezdit.. Asi není statistika úspěšnosti u zkoušek a nehodovost. Mělo by být opačně, umím křižovatku, obrázek není problém.
Jak to máte s orientací? Když se ve městě zamotáte, víte kde jste? Já mám celý život problém v tom, že zabloudím úplně všude. Ze srandy říkám, že zabloudím i doma v koupelně. S křižovatkami jsem neměla nikdy problém, ale stačí vejít do lesa a za prvním smrčkem nevím, kde jsem. Ve městě, v autě totéž. Nemám orientační smysl. Není váš problém tohle? Když se k tomu přidá nervozita, je to utrpení.
Váš největší problém bude v netrpělivém a hlučném instruktorovi. Požádejte o jiného! Za takové peníze úplně klidně!
Když jsem dělala řidičák na auto, už dlouho jsem jezdila na motorce a problém nebyl vůbec nikde, jezdili jsme i na nějaké vyřizování pro autoškolu. Ale jen do té doby, než po mně chtěli couvnout. Nacouvala jsem hluboko do keřů. Podruhé přišel jjiný instruktor, který mně taky znal a s ním jsem nacouvala do popelnic. Třetí mně taky znal a s ním jsem to opřela o vrata. Pak přišel čtvrtý, který mě neznal a navigoval mě jako blbečka, krok po kroku. A s ním jsem se to naučila, pocholila jsem princip.
Problém s couváním, respektive parkováním, se dá naučit. Tam je to vždycky o tom, získat praxi. Dát ale řidičák někomu, kdo na křižovatce zapomene dát přednost je risk životů ostatních lidí.
Je toho na Vás moc najednou. Ovládat auto, provoz na silnici, sledovat značky, křižovatky a do toho "kecá" instruktor. Ne každému je dáno být dobrým řidičem a mnoho a mnoho řidičů má řidičák jen proto, že se to zaplatí v autoškole a jde se na to. Ono to nějak dopadne. Vidím to den co den, komu usednout za volant nemělo být nikdy dovoleno.
když jsem se učila jezdit, tak cestou do práce a z práce autobusem jsem koukala řidiči přes rameno a pozorovala všechny účastníky provozu, jak se chovají, kam až najíždějí, jak si dávají přednost apod. - taky když jsem jezdila s přítelem jako spolujezdec - sledovala všechno kolem a popř. se ptala...
Já taky dělala autoškolu asi na posedmé, takže žádný zázrak jsem po těch pár hodinách v autoškole nebyla. Těch hodin je žalostně málo. Začala jsem si jezdit o víkendech, když nebyl provoz, a už jezdím víc jak 10 let a nehodu jsem nikdy neměla.
Podle mě je důležitý najít si někoho, kdo ti do toho moc nepindá a nechá tě v klidu řídit. Když tě instruktor stresuje tím, že na tebe řve, tak se nedivím, že se nedokážeš soustředit. Platíš si to a není to málo peněz, takže si požádej o změnu instruktora za nějakého kliďase. A jezdi v klidu, všechno si na křižovatce promysli a potom jeď. Nebuď zbrklá.
Křižovatky vyjeď do provozu testovat na kole, nebo s někým jako spolujezdec.
Žena za volantem je v mnoha případech neštěstí. Každý den při cestě do práce to vydím před sebou. Rovná cesta, málo aut, opravená vozovka a auto jedoucí 50 mimo obec. Za volantem žena. Už to začíná být pravidlo a mě to začíná unavovat. Přitom zákon o provozu na... zakazuje bezdůvodně pomalou jízdu.
Na řízení nemáte, tak proč utrácíte manželovi peníze?
Vážně? A jak jste na takovou hloupost přišla? Že říkam pravdu? Staré pravidlo říká: jednou je to náhoda, dvakrát zvyk. Chytrý pochopí, blb ne.
Petrko a kde jezdíte? Já jen,že když vidím ženu,tak jede slušně,tuhle jsem se v mezích povolené rychlosti snažil ujet jedné babě v bílém focusu - jela stejně jako já -90km.
Řekl bych že větí neštěstí jsou blbci co nutí manželku udělat papíry a pak ji nepustí za volant,, jen jednou za uherský rok a to když se u příbuzných ožere jako prase a pak celou cestu manželku buzeruje jak jede!Nejste Vy jeden z nich?
Mám 3 otázky
1) co je to bezdůvodně pomalá jízda
2) jak ji poznáte? (jak poznáte, že pomalu jedoucí řidič jede "pomalu" - podle vás - bezdůvodně?
3) můžete dát odkaz na zákon (paragraf), který který zakazuje pomalou jízdu? (na "bezdůvodně" nehraju - i když budu chtít jet krokem, tak si důvod pro kontrolní orgán vždycky najdu)
Jzedím sice teprve cca 35let, ale co jsem si tak všiml, tak není většinou problém s někým, kdo jede pomalu (tím myslím výrazně pomalu - třeba krokem), protože k tomu vždycky má nějaký důvod (náklad, stav auta atd.) a podle toho se chová, takže není problém je předjet, ale častý problém jsou
1) telefonující řidiči, protože jedou mimo rychlost a hlavně se po silnici motají, takže jsou zcela nečitelní
2) nečitelní střelci, protože jsou zcela nevyzpytatelní v manévrech a hlavně každý podle nich jede pomalu a musí předjíždět, i kdyby se u toho měli zabít ve stylu pravidla "radši mrtvej než druhej"
Zdravím v zákoně je, že ridič nesmí náhle snížit rychlost nebo zastavit vozidlo, pokud to nevyžadují okolnosti. Dále je tam, že nesmí pomalu předjíždět či jet bezdůvodně pomalu. Ovšem a to to se zapomíná, řidič smí jet jen tak rychle, aby stihl zastavit na vzdálenost na kterou má rozhled (všichni průměrně stejně). Za další řidič smí jet jen tak rychle, jak to konstrukce vozu dovoluje a dále tak rychle, jak odpovídá třídě a stavu vozovky a jeho schopnostem. Pokud tedy řidič usoudí, že je pouze sváteční řidič (ale to je řidič jako každý jiný), může jet tak rychle, kolik si dovolí a zákon proti tomu nic nemá (splnil povinnost). Také se může stát, že před Vámi bude třeba F1, ale pojede v ní maník, který mimo obec vytlačí nejvíce 60 km/h. protože jaksi převodovka odešla. zažil jsem vozidlo, kde šla řadit jen 2-3 a nic víc.
Hm - takže jste mi odpověděl pouze na otázku č. 3 - napůl.
A přečetl jste si taky §1 dotyčného zákona?
(1) Rychlost jízdy musí řidič přizpůsobit zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a nákladu, předpokládanému stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace, její kategorii a třídě, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možno předvídat; smí jet jen takovou rychlostí, aby byl schopen zastavit vozidlo na vzdálenost, na kterou má rozhled.
Takže bezdůvodně pomalá jízda je max. když řidič bude za jízdy telefonovat (protože telefonování není důvod k pomalé jízdě, ale je dokonce za jízdy zakázané). Jinak veškerá (i když se vám bude zdát pomalá) může mít objektivní příčinu
(viz §1) a vám absolutně nepřísluší posuzovat, jestli ta jízda je pomalá důvodně (§1) nebo bezdůvodně.
Takže mimo obec 50 km rychlost, nikde žádné auto, za ní kolona, je podle vás přiměřená rychlost.
Tak jako řidič jste asi jako ta tazatelka. Podejte si ruce.
Pokud ona pojede 50 a nikde nebude žádné auto, není důvod, aby za ní byla kolona a vám nic nebrání někoho takhle pomalu jedoucího předjet. Jenže jak vás tak čtu, vy máte asi problém se vším, co jede pomalejí, než se vám líbí (traktory, kamiony) a hlavně pořád spěcháte a všichni vás brzdí. Při vaší aroganci vám přeju, abyste co nejdřív dospěchal a potkal se třeba s tatrou naloženou pískem - ono vás to spěchání třeba pak přejde (pokud to přežijete) vy geniální a bezchybný nezdržující řidiči.
Ahoj Eliso. Nenech se zviklat blbýma řečma. Vono se to poddá. Tak si pár hodin jízd připlatíš a když nebudeš lítat jak šílená, tak ani nemusíš někoho nějak moc ohrožovat. Nedej na některé hecíře, co se tu vyjádřili nahoře. Vis petrka.
doplněno 11.09.15 23:39:Nechte ji být. Vždyť píše, že ty papíry teprve dělá. Tak má ještě chvíli čas, se stím popasovat.
No jistě, a až někoho po podivném získání řidičáku sejme (např. vanglujícího důchodce na kole ), tak budete zticha. Nedokážete pochopit, že na to nemá? Tak to je váš problém. Nejsem hecíř ale VIDÍM to realisticky. Teď zrovna manželka známého, která podobně na několikáté dělala řidičák, jako pisatelka dotazu, jela a vůbec si nevšimla, že ji začal hulit výfuk. Kontrolka mazání ji také nic neřekla, takže motor na kaši.
Nedat na hecíře, jo, jo.
Hm - manželka známého dělal řidičák na několikrát a proto zadřela motor - tomu říkám logika.
Mmch, že se tak zeptám - kolik roků už jezdíte (tj. máte řidičský průkaz) a kolikrát jste byl za svoji řidičskou kariéru účastníkem dopravní nehody (zaviněné a nezaviněné)?
Asi jste nepochopil souvislosti. Řídit vozidlo není jen čumět před sebe, dumat, kdo má vlastně přednost ve spletité křižovatce ale také zároveň sledovat, jestli se s autem něco neděje. Tak vaši logiku zase nechápu já.
Nikdy jsem nezavinil dopravní nehodu, jednou do mě takový řidič jako tazatelka na křižovatce napálil v zimě, protože si nevšiml, že led klouže. Řidičák mám od roku 1979 a chytráky jako jste vy zbožňuji.
V dotazu je zřejmě, že tazatelka na řízení nemá a je jen v jejím vlastním zájmu tyto signály zavčas vnímat a nepokoušet osod např. přejetím dítěte, které vyskočí za autem, což ona nečekala.
Jak je vidět, nejchytřejší a nejlepší řidič jste tady vy. Naštěstí vy nemůžete a hlavně nebudete rozhodovat, jestli tazatelka (nebo kdokoli jiný) na řízení auta má nebo nemá.
Je jen velká škoda nás všech co jezdíme po silnicích,že se k nám všem řidičům a řidičkám nemůžete vyjádřit ještě před autoškolouvěčná škoda,takoový superman ! To by panečku bylo na silnicích-o většině adeptů byste od klávesnice rozhodl,že na to nemají a bylo by! Jen ještě větší škoda,že někdo takto nerozhpdnul o Vás a nechal Vás udělat AŠ, a nebo naopak všechny kritizujete neboť jste jeden z minima lidi co nejsou schopni autoškolu a následné zkoušky udělat!
Nerad sem přispívám, protože moc optimistický nebudu.
Jak někteří píšou vyměnit instruktora, mně naopak připadá, že máš dobrého. Vždyť pořád ještě nekřičí. Mohla bys dostat někoho mnohem mnohem horšího.
Podle popisu se mi zdá, že opravdu buňky na řízení auta nemáš. Když si neuvědomíš, že jsi v kopci, ... to je jako by sis neuvědomovala, že jdeš po schodech a chtěla jít "rovně". Nebo jako by sis nevšimla, že sedíš, a chtěla jít bez vstaní ze židle. To se prostě nedá. Nebyl by problém, kdyby ses neuměla rozjet do kopce, ale je problém, když "si nevšimneš", že na kopci jsi. A to se, podle mne, naučit nedá.
A stejně to je s tím, že nevíš, "kam až a jak si najet" v křižovatce. Musíš tak daleko, abys viděla, co vidět potřebuješ, ale ne moc daleko, abys nepřekážela těm, co mají přednost. A jestli prostě nepoznáš, jestli už vidíš, nebo ještě ne, tak tě to těžko někdo naučí.
Nechci psát, aby ses na řidičák vyprdla. On se v krizové situaci může hodit. Takže se ho pokus dodělat, ale kdyby to opravdu nešlo, tak se smiř s tím, že nebude. A kdybys ho přece získala, radši se stejně ježdění vyhýbej, nebo jezdi jen po cestách, které budeš velmi dobře znát a přesně budeš vědět, kde co a jak. Protože projet bez nehody křižovatkou a přitom netušit, kdo měl vlastně přednost, to jde jen v omezeném počtu pokusů. (Možná se ale může jednat o to, že se prostě jenom zapomeneš včas podívat na značky. To se začátečníkům stává a je to otázka cviku a praxe.)
Podle mne patříte k těm lidem, kteří by opravdu za volant sedat neměli. Vím o čem hovořím, neboť mezi ně patřím i já. Vy totiž v tu chvíli, kdy máte reagovat rychle a s jistotou, okamžitě vnitřně zpanikaříte a jste bezradná. Všechny teorie jsou v čudu a jste schopna způsobit vážnou nehodu. Jsou lidé, kteří se řídit naučí snadno a někteří i sami. Prostě mají k tomu talent. A nemyslete si, že jste nějaká pitomá, nebo omezená, když se Vám to nedaří. To s inteligencí nemá co do činění. Tu naopak prokážete tím, že za volant nesednete, ani kdybyste řidičák získala. Na Vašem místě bych to už nějak dodělala, když jste to zaplatila, ale autem bych nejezdila. Já mám totiž také řidičák, ale za volant si nesednu, protože bych za prvé daleko nedojela a ještě by to odskákali neviní lidé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.