Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Modřiny bez důvodu - co to může být?

Od: holkaxyz odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, dělají se mi poslední měsíce modřiny na těle bez zjevné příčiny, myslím, že jsem se jako nepraštila nebo tak. Teď jsem v pátek nesla tašlu s těžším nákupem a když jsem se večer myla, tak jsem měla obrovskou modřinu na zápěstí, dále na předloktí a pak nahoře na ruce. Nechci s tím hned běžet j doktorovi, ať si nepřipadám jako hypochondr, ale myslím, že to musí mít nějaký důvod. Jaké bych si měla jako samoplátce nechat udělat testy? Může mi někdo poradit, prosím? Děkuji moc za radu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krasula
hodnocení

1x

Bez důvodu Váš problém není. Něco Vám chybí. Máte zřejmě zápřah. Modřiny se tvoří při nedostatku především těchto látek: rutin, křemík, vápník, D vitamin..Poradil by Vám lékárník, ale stejně a přirozeněji si tohle dejte v jídle. Jezte několikrát týdně pohanku, p.-lámanka chutná a připravuje se líp. V ní je hodně rutinu, křemík obsahuje čaj z přesličky, vápníku mají dost nejen tvaroh, sýry, sardinky, ale i mák ,ořechy, vločky, D vit je v rybím tuku. Nic z toho není nepřirozené a prospěje i dětem. Jde o zvyk.

Příklad snídaně : Pár lžic pohanky- lámanky, lžíci dvě ovesných vloček povařit ve vodě/ 1 hrnek/, míchat, přidat trochu sekaných ořechů,rozinek. Až zhoustně, vmíchat sklínku sojového nebo jiného mléka, přisladit medem nebo sypat grankem, skořicí. Polévky zahušťovat pohankovou lámankou a vločkami. V každé zdravé výživě by měli poradit.. Pokud se stav po pár týdnech nezmění, tak k lékaři.

tmdgd
hodnocení

1x
S tímhle bych běžela ihned k lékaři. Jak uz někdo psal, může to být příznak akutní leukémie a když přijdete k lékaři pozdě, uz nemusí být důvod vás léčit. Jinak to samozřejmě může být "jen" nejaký žilní problém, ale to bez lékaře nezjistíte! Čekat se zdravotními problémy je velká hloupost.

cuca*
hodnocení

0x

Tak pozor, k doktorovi na vyšetření!

Múj strejda před 16 lety umřel na akutní leukémii.

Také se mu začaly dělat modřiny, nevěnoval tomu pozornost.

Tím vás nechci strašit, jistě je řada dalších vysvětlení a příčin, jen není radno podceňovat.

Doktor bude vědět jaké testy udělat.

doplněno 30.08.15 18:24:

Taky mě napadá nějaké praskání žilek ale důvod? Nemám bližší zkušenosti.

doplněno 30.08.15 18:32:

poradte.cz/...

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Mně přijde zbytečné sama si platit lékařské vyšetření. Z toho vycházejte. Přeci když si platíte zdravotní pojištění, proč platit ještě něco navíc? Za mě - jednoznačně zajít k lékaři a poradit se s ním.

uska*
hodnocení

0x

Nevidím důvod proč si hradit testy. Šupky, dupky k lékaři, stačí za obvodním, vezme vám krev a bude vědět co s vámi je. I kdybyste si odběr krve zaplatila, tak co si počnete s výsledkem?. Vy se umíte sama léčit? To asi ne.

Pokud neberete léky na ředění krve, tak modřiny se bezdůvodně nedělají.

hodnocení

0x

Pochopila jsem, že jste dívka, mladá dívka. S tímhle problémem běžte co nejdříve k lékaři. Není to banální, zanedbatelný problém. *hej*U starých lidí je to docela časté, protože cévy jsou tuhé a křehké a snadno praskají. A také po některých lécích se tohle stává. Mi se tohle stávalo po Godasalu, léku na ředění krve. Ale u mladého člověka to není zanedbatelné. Běžte ještě dnes k obvodnímu. On už rozhodne co dál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]