Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dělají se mi poslední měsíce modřiny na těle bez zjevné příčiny, myslím, že jsem se jako nepraštila nebo tak. Teď jsem v pátek nesla tašlu s těžším nákupem a když jsem se večer myla, tak jsem měla obrovskou modřinu na zápěstí, dále na předloktí a pak nahoře na ruce. Nechci s tím hned běžet j doktorovi, ať si nepřipadám jako hypochondr, ale myslím, že to musí mít nějaký důvod. Jaké bych si měla jako samoplátce nechat udělat testy? Může mi někdo poradit, prosím? Děkuji moc za radu.
Bez důvodu Váš problém není. Něco Vám chybí. Máte zřejmě zápřah. Modřiny se tvoří při nedostatku především těchto látek: rutin, křemík, vápník, D vitamin..Poradil by Vám lékárník, ale stejně a přirozeněji si tohle dejte v jídle. Jezte několikrát týdně pohanku, p.-lámanka chutná a připravuje se líp. V ní je hodně rutinu, křemík obsahuje čaj z přesličky, vápníku mají dost nejen tvaroh, sýry, sardinky, ale i mák ,ořechy, vločky, D vit je v rybím tuku. Nic z toho není nepřirozené a prospěje i dětem. Jde o zvyk.
Příklad snídaně : Pár lžic pohanky- lámanky, lžíci dvě ovesných vloček povařit ve vodě/ 1 hrnek/, míchat, přidat trochu sekaných ořechů,rozinek. Až zhoustně, vmíchat sklínku sojového nebo jiného mléka, přisladit medem nebo sypat grankem, skořicí. Polévky zahušťovat pohankovou lámankou a vločkami. V každé zdravé výživě by měli poradit.. Pokud se stav po pár týdnech nezmění, tak k lékaři.
Tak pozor, k doktorovi na vyšetření!
Múj strejda před 16 lety umřel na akutní leukémii.
Také se mu začaly dělat modřiny, nevěnoval tomu pozornost.
Tím vás nechci strašit, jistě je řada dalších vysvětlení a příčin, jen není radno podceňovat.
Doktor bude vědět jaké testy udělat.
doplněno 30.08.15 18:24:Taky mě napadá nějaké praskání žilek ale důvod? Nemám bližší zkušenosti.
doplněno 30.08.15 18:32:
Nevidím důvod proč si hradit testy. Šupky, dupky k lékaři, stačí za obvodním, vezme vám krev a bude vědět co s vámi je. I kdybyste si odběr krve zaplatila, tak co si počnete s výsledkem?. Vy se umíte sama léčit? To asi ne.
Pokud neberete léky na ředění krve, tak modřiny se bezdůvodně nedělají.
Pochopila jsem, že jste dívka, mladá dívka. S tímhle problémem běžte co nejdříve k lékaři. Není to banální, zanedbatelný problém. U starých lidí je to docela časté, protože cévy jsou tuhé a křehké a snadno praskají. A také po některých lécích se tohle stává. Mi se tohle stávalo po Godasalu, léku na ředění krve. Ale u mladého člověka to není zanedbatelné. Běžte ještě dnes k obvodnímu. On už rozhodne co dál.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.