Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu zkušenějších. Pronajala jsem moji garsonku , je nájemní smlouva, nájemník platil a komunikoval bez problémů prvních 6 měsíců. Červenec již nezaplatil a žádal, aby bylo uhraženo ze složené jednoměsíční kauce, že mění zaměstnání a dostal se do složité situace. Měla jsem pochopení, Navrhla jsem mu , že bych kauci ponechala být a může dluh splatit třeba na několik splátek, jak to utahne. Slíbil, zaručil, ale splátku alespoň části na služby neposlal. Tedy jsem si řekla, že je červenec alespoň uhrazen tou kaucí. Pak měl zaplatit na srpen na počátku srpna, slíbil 15.srpna, až v novém zaměstnání dostane výplatu. Opět ale peníze neposlal a napsal email, že šéfové budou za týden a vše pak uhradí. Také, že dává tříměsíční výpověď z nájmu (nelíbilo se mu, že si na něj ostatní lidé z domu mně stěžovali, hluk, nepořádek, cizí lidé v domě), že tohle nemá zapotřebí. Ale k patnáctému srpnu nezaplatil opět a na můj dotaz před týdnem, 24.8. udiveně odepsal, že tomu nerozumí, jak to, že mi peníze nepřišly, že zjistí na účtu. Od té doby skoro týden, peníze nic, telefon buď nezvedá nebo jej má vypnutý, na sms neodpověděl, co zjistil a jak to míní dál, na e-maily neodpovídá, pouze se omezil na jeden, že hodně pracuje a nemá tedy pomalu čas se ani vyspat a telefon ,má prý vypnuté zvonění v práci. A dál mlčí. Problém je v tom, že teprve dodatečně jsem zjistila, že bydliště uvedené na smlouvě je na úřadě, nyní podle něj prý pracuje jako barman někde v Praze, nevím kde a zda vůbec. Také je to složitější tím, že tato pronajatá garsonka je v Praze, ale já bydlím mimo, takže abych jej odchytila osobně, předpokládá to jet do Prahy . Co s ním v tuto chvíli, jaké páky použít, aby doplatil srpen? Navrhla jsem mu tedy v posledním e-mailu ukončení pronájmu (bez výpovědní doby) ihned k 1.9. s tím, že při předání bytu uhradí dluh za srpen. Ale on stále mlčí i na to, přitom musí vidět, že jsem mu již xkrát volala, psala..
K dovršení všeho jsem na netu nalezla "vyvěšeno na úřední desce P4, na jeho jméno doručenka od exekutorského úřadu", s tím, že dotyčný nemá schránku a místo pobytu je neznámé. Nevím nějak jak dál, tak trochu se i bojím, aby náhodou exekutor jej nenašel a nevybral mi ještě můj zařízený byt, ve kterém je on jen v pronájmu. Co by jste udělali? Jak v tuto chvíli dál postupovat? Musím říct, že původně jsem mu docela věřila a do finančních nesnází se může dostat každý, jen bych nerada v nesnázích byla sama kvůli němu. Poradíte? Děkuji předem za rady Luca
Nejdřív bych se snažil zjistit kde maká (třeba na fejsbůku se lidi takovejma věcma rádi chlubí) a pak bych mu poslal smsku že když nezaplatí dám o něm vědět exekutorovi.
Pro jistotu bych si na vašem místě připravil od věškerého vybavení co máte v tom bytě účtenky a zaůkoloval bych sousedy/dky aby vám zavolali kdyby náhodou exekutor přišel. Taky by místní barákový drbny mohli nenápadně zjistit kde dělá.
Těch opatření kvůli exekutorovi je ale víc. Rady tady určitě najdete když do vyhledávacího okýnka zadáte slovo exekutor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.