Nejste přihlášen/a.
Náš 8 letý syn přetáhne předkožku jen přes polovinu žaludu.
Doktor předepsal Trimcinolon.
Kam ho máme nanášet?
Manželka říká, že na žalud. Já říkám, že na povrch předkozky.
doplněno 30.08.15 06:43:Příčinou synova problému je i v jeho věku tzv. konglutinace (vnitřní kůže předkožky je slepena s povrchem žaludu). Nejde o fimozu.
Mažte max.2x denně malým množstvem masti žalud i předkožku,záleží kolik jde předkožka stáhnout,co fimoze dovolí.Používejte max 7-10 dnú.Pokud by se znecitlivovala předkožka i žalud,vysadit mast.Z dúvodú obsahu kortikosteroidú nepoužívat déle, pak přestávka.Záleží, jestli je predkožka k žaludu přilepená,ale mělo by to povolovat,až se uvolní, zkoušet stále přetahovat, příp. nosit ji za žaludem.Když se uvolnění nepovede,je vhodná cirkumcize/obřízka/.
Vždyť je to skoro jedno místo. Problém bude ale spíš na předkožce. Hlavně pravidelně a patřičnou dobu / viz příbal. leták na Triamcinolonu/. A dostatečně pít. Moč se zředí a není tak agresivní a nedráždí. Omezit sladkosti, které podporují kvasinkové infekce. A synka poučit, aby si na to nesahal. V teplé vodě trénovat přetažení. Docela často se to řeší drobným chirurgickým zákrokem.
Vaše dcera měla problémy stáhnout předkožku přes žalud? Svůj nebo někoho jiného?
doplněno 29.08.15 22:37:mrník je zajímavé slovo, @sebod
Mi, pomohla vana a teplá voda. Pravidelně bez jiného mazání.
no, u nás doma je předkožka velice aktuální. Oba vnuci (3 a 4 roky) mají také problémy. Takže jsme také mazali a přetahovali (no, jestli kluci řeknou ve školce, že si každý večer hraji s jejich "mrníky", tak mě tu nějaký čas neuvidíte ). Mazání nepomohlo, takže mají v úterý nástup do nemocnice. Mám z toho dost obavy, protože zároveň jim budou brát nosní mandle. A co když se doktor splete a místo mandlí jim ufikne bimbasy
Triamcinolon je kortikosteroidní mast. Lékařka asi ví nejlépe, ale pokud malý nemá zánět a ani ho to nesvědí, téhle masti bych se vyhla velkým obloukem. Používala jsem ji na lupenku a vím své! Pokud nemá ani svědění, ani zánět, mazejte klidně dětským olejíčkem i předkožku i žalud.
pb. Nám primářka dětského oddělení fakultní nemocnice řekla něco jiného. Jestliže se po měsíci maximálně dvou kůžižka neuvolní tak je vhodný chirurgický zákrok. Vyjádřila se dost nelichotivě o dětských lékařích, kteří tento problém bagatelizují a tvrdí, že se to časem srovná samo. Üdajně mají plno dětských pacientů ve věku nad 10 let, kdy se už bohužel musí přikročit k obřízce. Üdajně v nižším věku by byl zákrok podstatně jednodušší a hlavně by neměl trvalé následky. Nejsem odborník, nebudu nikomu vnucovat svůj názor. Jen píši, co řekli v nemocnici nám
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.