Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat, zda někdo z vás nemá osobní zkušenosti s tímto programem, popř. s agenturou Camp Leaders. Přemýšlím, že bych tento program vyzkoušel, ale informací všude po internetu je docela málo. Všude se rozebírá work and travel, ale tento program mi příjde trochu stranou. Psal jsem už mnoha lidem, kteří na sebe uváděli kontakt, že se toho účastnili, ale nikdo mi nikdy neodpověděl... S agenturou jsem samozřejmě již komunikoval, ale je jasné, že oni to všechno budou vychvalovat. Budu vděčný za všechno info. Jde mi hlavně o organizační věci (odlet, příprava, úroveň angličtiny, průběh v táboře, náročnost práce a pak nějaké info o cestování a tak..). Jdu do toho bohužel úplně sám, tak mne zajímá, zda třeba do tábora bude umístěno více Čechů (to bychom asi letěli i stejným letadlem atd... ) a celkově bych z toho měl lepší pocit.
Ahoj! V campu s Camp Leaders jsem byla už třkrát a nemůžu si to vynachválit! Je to ta nejlepší zkušenost, samozřejmě jsem měla obrovské štěstí na tábor (camp echo lake), ale myslím si, že většina amerických campu je prostě super. Aspoň podle kamarádů, co jezdí do jiných campů. Co se týče organizačních věcí, tak agentura s tebou udělá všechno, nikdy na to nejsi sám, zajistí ti práci, vízum a hlavně i letenku a pojištění, za tu cenu je to pro nás studenty naprostá bomba. Já jsem třeba do campu jela taky sama, ale celkově jsme tam byli 4 češi, většinou bývají v campu aspoň dva, ale může se stát, že tam budeš sám, což vidím třeba jako výhodu, protože tě to bude nutit mluvit pořád anglicky a hledat nové kamarády. Pokud jede do Ameriky více Čechů v ten den, pak je společnost vždycky posílá stejným letadlem. Coz se hodi právě, když si třeba nikdy ještě neletěl. Uroveň angličtiny by měla být na komunikativní, hlavní je, abys rozuměl, co po tobě chtějí, já třeba ze začátku Američanům vůbec nerozumněla, protože mluví hrozně rychle, ale všichni jsou hodně ochotní všechno zopakovat pomaleji, akorát se nesmíš stydět a zeptat se, aby to zopakovali. Až to uděláš po 3-4, tak už ti to trapný nepřijde, protože to hodně pomáha zlepšit se v jazyce.
Já jsem pracovala v kuchyni, jako holka jsem servirovala a uklízela, kluci tam zase pomahali s krajenim atd a umýváním nádobí. Prce je to tak 10-11 hodin denně a je to náročný, nicméně žádná tragédie. Pokud jsi na práci zvyklý, pak úplná pohoda. Ale kamarád třeba pracoval v maintenance, to je taky náročnější, ale zase venku na vzduchu a vůbec nejlepší je prádelna, to můžeš dělat s rukama v kapsách. Ale to většinou dělají holky. No a cestování bylo pokaždý PARÁDNÍ, to co si vyděláš ti bohatě stačí třeba na okruh: Niagáry, NYC, Boston, Washington, D.C., LA, San Francisco, Death Valley, Yosemite, Mono Lake, Las Vegas, Grand Cayon. Parťáky na cestování si určitě najdeš bud v campu nebo pres camp leaders fan page na fb. Takže za mě, určitě jeď. Pokud budeš mít ještě nějaký dotazy, pak mi napiš na mail: pkopecna@gmail.com
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.