Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Údržba bytu mne nebaví,proč?

Od: plysak* odpovědí: 11 změna:

Bydlím v panelákovém bytě. Když potřebuju něco zrenovovat, činím tak s velkým přemáháním a sebezapřením. Například vymalování pokoje dělám zásadně jednou vrstvou, musí to stačit, druhou vrstvu už bych psychicky nezvládl. A tak je to se vším. Na druhou stranu, máme babičku, která bydlí na vesnici v domku. Jakékoliv práce na tomto baráku dělám rád a nevadí mi to.

Kde je problém? Díky za názor.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den. Pravděpodobně byste potřeboval bydlet ve vlastním domku... Život v paneláku není pro každého.

72mona3*

@eulalie - to nebude tím. Můj táta bydlí ve vlastním domě, se zahradou a romantika široko daleko...a také raději pomůže někomu jinému, než by dělal na vlastním. Samozřejmě dělá, ale vypadá to, že jinde raději... ;) Je to o motivaci. Práce doma je nutnost (taky nesnáším, když něco prostě musím), kdežto pomoc jiným je naše svobodná vůle...tak to vidím já. Mona

Přesně tak, souhlasím. Také si nemyslím, že by problém spočíval v bydlení v bytě vs. v rodinném domku, ale o vlastní vs. cizí. Ten problém bude existovat, ať budete bydlet kdekoliv.

Přiznávám se, mám to taky.

pohanka*
hodnocení

1x

Také pomáhám raději u jiných, nabízím pomoc, únava ze mě spadne.

Doma se dlouho nemohu rozhoupat, ale zase když je za mnou vidět kus práce, tak z toho mám radost. U jiných Vás pochválí, ohodnotí, to zahřeje u srdíčka. U babičky víte, že je ta pomoc nutná.

Ano, pro někoho je altruismus větší motivace, než sobectví.

hodnocení

0x

Vždyť jste si v podstatě odpověděl sám.Potřebujete bydlet v domku,nikoliv v panelovém domě ;) Co babička,bydlí tam sama? Určitě by byla velice ráda,kdybyste se k ní nastěhoval...Pomáhal jí s údržbou celého domku i zahrady.Budete jistě oba spokojení a šťastní...

doplněno 28.08.15 16:05: Zastávám jiný názor,než rádci viz výše.
Já i má rodina se v prvé řadě snažíme zvelebovat náš dům a naši zahradu.Děláme to rádi a baví nás to.
Chceme mít hezké,kvalitní,útulné bydlení.
Chceme mít krásný domov :)
Dalším rod.příslušníkům v rámci možností také pomáháme,když čas dovolí.
Ale,jak říkám,doma je doma,tam to chci mít NEJ...

figurek*
hodnocení

0x

si myslím, že problém je v tom, že se vám v paneláku docela obyčejně nelíbí. Tento pocit jste sice časem potlačil, ale v podvědomí ho máte pořád.

plysak*
hodnocení

Asi má pravdu figurek. Tam někde v hloubi duše je ukryt ten problém. Chcete vyjít ven a nosem narazíte do druhého paneláku. U babičky jste na dvorku,můžete se svobodně nadechnout, spousty místa na všechny aktivity...

plavest*
hodnocení

0x

Babička vám přinse pití, uvaří oběd a dělá milou společnost. Také radši dělám záhonky u neteře při ženském tlachání než sama svoje doma.

tiffany*
hodnocení

0x

Možná se jen nemáte dost rád, nepovažujete se za dost hodného lásky a to je chyba, která by se Vám mohla vymstít, protože tento postoj se obráží ve všem, co děláte. Nakonec totiž i ostatní k Vám budou přistupovat tak, že vlastně na Vás nezáleží. Zkuste víc myslet na sebe, třeba si uvědomit, jak Váš byt bude zajímavý, útulný a návštěvou obdivovaný, až tam vymalujete opravdu důkladně, atd., je to jen příklad. Vůbec tím nemyslím, že byste měl zanedbávat třeba babičku, ale zkuste věnovat více pozornosti sobě a svým potřebám, je to úplně v pořádku a možná se věci pohnou správným směrem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]