Nejste přihlášen/a.
Kazde rano me skrabe a boli v krku.Cim to muze byt?A jeste bych chtel vedet co pomaha na loupajici se kuzi na dlanich.
To může být tím, že v noci dýcháte ústy namísto nosem a nadto máte třeba v pokoji chladnější, možná také suchý vzduch. Zkuste ho zvlhčit a neotevírat tolik okno (dýchání těžko ovlivníte). No a kůži promazávat něčím, co Vám vyhovuje - pokud to ovšem není exém, pak by vám nejlépe poradil kožní. V lékárně se prodává kelímek s promazávacím bílým krémem, stojí kolem 45-50 kč, ten já osobně jako exematik snesu jako jeden z mála (jenže si bohužel nemůžu vzpomenout na jméno... ) - poptejte se, poradí Vám. No a když mi dojde, tak si koupím nějaký krém na ruce, který je tak levný, že může být pouze "zahuštěná voda" - momentálně mám Europrofit, modrobílá tuba z Rossmanu. Tyhle přípravky jsou totiž levné mj. proto, že neobsahují v podstatě žádné přípravky navíc, žádné parfémy, žádné další chemie atd. Nejsou tedy nic moc nóbl, to víte, ale jak říkám - máloco jiného snesu, takže pokud máte na rukou citlivou kůži, mohlo by to pomoct.
Vzduch se dá vlhčit i třeba vypraným oblečením. Sušte ho v místnosti, kde spíte, moc nevětrejte, aby byl vzduch vlhčí a teplejší. Na ty ruce je dobrá Exomega (je trochuu dražší, ale dobrá), ambiderman (výrobek bez parfémů a přísad za pár korun), Isolda se včelím voskem, případně indulony taky nejsou moc parfemizované. Hlavně použijte něco na krémové bázi. Ne mast.
Skrabaní v krku dobře znám.
Zjistoval jsem to hl. když jsem začínal s přítelkyní, po pravidelných polibkách mě pořad dennodenne bolelo v krku. Nevím čím to presne bylo, ale ani jeden z nás jsme nebyli nemocni, po par měsícech až roku se to ustalilo.
A ted když mě škrábe v krku, pomáha mi pravidelna konzumace cibule, nebo si dát hodně pivka.
Pivo má dva efekty ( na druhý den mě hodne bolí v krku, onemocním a prolečim to antibiotikama a pak je to ok/
nebo to na ten druhý den přejde). Nevím ale funguje to.
Jinak bych na škrabani krku doporučil zajít k doktorce a na křční.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.