Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nespavost, léky na spaní

Od: xanonymka odpovědí: 7 změna:
Dobrý večer, nikdy jsem nejlíp nespala, ale poslední měsíce je to fakt peklo a řekla bych, že k téhle extrémní nespavosti přispěl i stres ohledně bývalêho. Běžně se mi podaří usnout až kolem 6 hodiny ranní, takže zaberu třeba až 7 hodin po tom, co jsem si šla lehnout. Jsem z toho zoufalá a kvůli nevyspalosti během dne pak i nervózní a agresivní..
Nevim jak to budu zvládat ve škole, když budu muset vstávat v 6.
Tak bych si chtěla koupit nějaký volně prodejný leky na spaní, protože mi nic nepomoha, tak bych se chtěla zeptat
1) jestli nemate někdo z vás s něčím takovým zkušenosti a jaké?
2) Může se mi něco stát kdybych si vzala celý platíčko? Kdyby mi třeba 2 tablety nezabírali ..
3) popřípadě za každou radu ohledně nespavosti budu moc vděčná.
Děkuju.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Místo jezení prášků bych raději zkusil nějakou psychoterapii nebo autosugesci.

hodnocení

1x

Vydrž! Končí prázdniny a začne škola. A s ní pevný režim a úplně jiné myšlenky. Život dostane řád a bude klid. V noci budeš spát a ve dne pracovat. Tak to má být a tak to bude.;)

fakirka

Všechny ty rady jsou fajn, ale nic z toho nejspíš nepomůže. Kdo to nezažil, nepochopí. Spánek nemá zas tak velkou souvislost s fyzickou námahou.

Mám teď už 14letého syna. Nikdy nespal nějak skvěle, do 3 let skoro vůbec. Před pár lety začal mít zdravotní potíže. V jedné fázi přestal spát. 3el spát v 9, usnul ve 3 ráno...v 7 vstával do školy...prostě to nedával. Nezabralo nic, byliny, homeo, ani farmaka od lékaře...Bylo to zlé.Proserfovala jsem celý internet a hledala...a našla jsem melatonin, je to spánkový hormon, který někteří lidi nevylučují v dostatečném množství...U nás je na recept, ale na Slovensku se dá koupit jako potravinový doplněk...během 14 dnů se jeho spaní upravovalo a ž na usnutí kolrm 11. Bral ho čtvrt roku, pak jsme kůru zopakovali...teď se to vrátilo a usíná až skoro svítá...někdy dřív.

Přiznávám, že melatonin zatom moc nezabral, ale někdy se na nástup účinku čeká víc než dva týdny.

Celková pohoda je taky důležitá, tak zkuste i tu měduňku nebo třezalku, ale pokud máte skutečnou porucu spánku, tak účinek nebude nic moc.

iv®
hodnocení

0x
Nepisete kolik Vam je let, ale vstavate do "skoly", takze moc to asi nebudete...prasky zatim odlozte, zkuste zmenit rezim, jit si vecer zacvicit, lehci vecere, nejaky dobry cajik - medunka, nebo salek tepleho mleka a hlavne " vypnout" kdyz se ukladate do postele, sama vim, ze kdyz clovek premysli, tak nezabere...procistit hlavu a ono to pujde...a az pak reste nejakou nespavost, bud v lekarne s magistrou nebo se obratte na sveho obvodniho lekare.

hravy
hodnocení

0x

Mě se celkem osvědčil Heřmánkový čaj..krásně zklidní celé tělo. Pak si stáhněte nějakou pc hru, která vám zaměstná mozek a tak 1-2 hodiny před spaním si pořádně zahrajte. Pak před spaním nebudete mít žádné těkavé myšlenky a usnete jak mimčo;)

hodnocení

0x

Dobrý den.Velice zajímavé čtení a samozřejmě rady.Zkuste,mělo by to pomoci ;)

prozeny.blesk.cz/...

gusto
hodnocení

0x

Někdo už někde radil napít se před spaním trochu teplého mléka a člověk usne jako spokojené, nakojené miminko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]