Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Omluva k soudu

Od: barilora* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat zda se můžu omluvit k soudu písemně - bez advokáta.

Jedná se o předvolání k soudu ,které je podepsáno soudkyní. Ve věci zpochybnění dědictví ,které probíhá už druhým rokem.

Potřebuji se omluvit z důvodu -teď jsem na neschpence -v době soudu už bych být neměla ale nevím...

Navíc budu krátce v novém zaměstnání a tím i ve zkušební době.

Stres a obnování vzpomínek a nátlak pozůstalých a podsouvání co mám říkat, také nedělají dobře. Jsem jedním z dědiců,kterým pozůstalý odkázal velmi malou finanční částku, ale teď při mých existenčních problémech by přišla vhod.

Domnívám se že ,kdybych řekla pravdu čím bylo dědictví podmíněno (zaopatření fin.a péčí o příbuzného po zemřelém, které dotyčný vyřešil znesvéprávněním a pro úplnou beztarostnost hledá vhodný ústav/důchoďák - všichni to vědí.

Nic co jsem dříve vypověděl,nebo zplnomocnitel pro všechny dědice napsal, se nijak nezměnilo.

Bohužel v samotné závěti bylo že dotyčný hlavní dědic, bude vyplácet určitou čátku jako rentu příbuznému,kterého má zaopatřit.

Ráda bych se tedy sám písemně omluvila aniž bych musel navštívit advokáta,který by to napsal -nemám na to.

Předem děkuji za odpověď a přeji hezký den

Bára.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Poradím vám jedno, právníka. Bude to něco stát ale vy budete v klidu a nebudete muset své příbuzné vidět. Dědictví po otci byl stres a nervy, dědictví po matce je manžel moudřejší a rovnou za sebe poslal právníka. Omluvit se můžete, nejlépe pisemně a žádný důvod nemusíte udávat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]